Joulurauha julistetaan ja uusivuosi otetaan vastaan virtuaalisesti

Porin kaupungin perinteiset joulurauhan julistus ja uudenvuoden vastaanotto -tilaisuudet on peruttu vallitsevan koronatilanteen takia. Etäajan mukaisesti joulurauhaan ja uuteenvuoteen virittäydytään kuitenkin virtuaalisesti, kun kaupunki julkaisee tapahtumiin liittyvät videot YouTube-kanavallaan molempina aattopäivinä.

Joulurauhan julistus -video julkaistaan 24. joulukuuta kello 12 ja sen sisältö noudattaa perinteisen joulurauhatilaisuuden kulkua.

– Videolla päiväkoti Meijumäen eskariryhmät esittävät aluksi hartaan joululaulun lasten virsikirjasta. Tämän jälkeen kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen lukee joulurauhan julistuksen. Lopuksi Palmgren-konservatorion sinfoniaorkesteri soittaa Porilaisten marssin, kertoo kulttuuriyksikön päällikkö Jyri Träskelin.

Uudenvuoden vastaanotto -video julkaistaan 31. joulukuuta kello 12 ja siinä esitetään kaupungin edustajan puhe.

– Uudenvuoden tervehdyspuheen pitää kaupunginhallituksen puheenjohtaja Diana Bergroth-Lampinen. Musiikista vastaa Palmgren-konservatorion sinfoniaorkesteri, joka soittaa aluksi Porilaisten marssin ja lopuksi puheen jälkeen Maamme-laulun, sanoo Träskelin.

Myös Porin kaupungin ilotulitus on tänä vuonna peruttu koronarajoitusten vuoksi. Porin kaupunki haluaa toivottaa joulun ja uudenvuoden videotervehdyksillään kaikille rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta 2021.   

 

Tuikku