Joulupostia ikäihmisille -kampanja keräsi 3199 joulukorttia Porissa

Porin kaupunki ja luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjestivät yhteistyökumppaneineen Joulupostia ikäihmisille -kampanjan 16.11.–11.12.2020. Keräyspisteitä oli muun muassa kirjastoissa.

Kampanjassa kerättyjä kortteja jaettiin Porin perusturvan vanhuspalveluiden kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille Porissa ja Ulvilassa.

- Porissa joulukorttikampanjan aikana kerättiin 3199 joulukorttia. Kerätyt kortit on jaettu laajasti Porin ja Ulvilan alueella yli 30 eri kohteeseen, kuten esimerkiksi kotihoitoon, tehostettuun palveluasumiseen ja terveyskeskusten vuodeosastoille. Kortteja on myös annettu jaettavaksi ruokakassien jaon yhteydessä. Sekä korttien antaminen että niiden vastaanottaminen on tuonut runsaasti iloa ja hyvää joulumieltä, Porin perusturvan vapaaehtoistoiminnanohjaaja Elina Kivelä-Peltorinne kertoo.

Porissa saatiin jaettavaksi myös muutama kampanjan suojelijan, tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja hänen puolisonsa Jenni Haukion allekirjoittama kortti. Kaukaisimmat kampanjaan osallistuneet kortit postitettiin New Yorkista.

Ensi kertaa maanlaajuisesti järjestetty Joulupostia ikäihmisille -kampanja keräsi peräti 146 185 joulukorttia ikääntyneille. Tavoitteena oli kerätä 50 000 joulukorttia ilahduttamaan ikäihmisiä – etenkin heitä, joilla hyvän joulun toivotukset ovat niukassa. Kortteja kertyi lopulta niin paljon, että niitä on riittänyt jaettavaksi myös senioritaloihin, vammaisten asumisyksiköihin ja terveyskeskusten vuodeosastoille. Kortteja on lähetetty kampanjaan osallistuneilta paikkakunnilta myös naapurikuntiin, jotka eivät ehtineet ilmoittautua mukaan keräykseen.

– Lähetettyjen joulukorttien määrä on vaikuttava. Se kertoo siitä, että ihmiset haluavat ilahduttaa lähimmäisiä ja kokea yhteisöllisyyttä. Kansalaisissa on paljon välittämisen potentiaalia, Siskot ja Simot ry:n toiminnanjohtaja Eero Väisänen sanoo.

Joulukortteja tehtiin kansalaisopistoissa, kirjastoissa, kouluissa, päiväkodeissa, työpaikoilla, harrastuksissa ja kodeissa.

– Kampanjaan osallistuneilla paikkakunnilla on tehty hienoa työtä tämän hyvän mielen kampanjan mahdollistamiseksi. Olemme saaneet paljon iloista palautetta kampanjasta, joka on näin suuressa mittakaavassa luonut hyvää joulumieltä valtakunnallisesti, kampanjakoordinaattori Sari Turpeinen Siskot ja Simot ry:stä sanoo.

Joulupostia ikäihmisille -kampanjan yhteistyökumppaneita olivat 117 paikkakunnan lisäksi Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto, Kansalaisareena ja Suomen 4H-liitto.

Lue lisää kampanjasta ja sen tuloksista: siskotjasimot.fi/joulupostia

Kaukaisimmat kortit saapuivat Amerikasta