Kiitos kun lajittelet – joulunakin

Joulun aikana kodeissa syntyy jätettä enemmän kuin tavallisesti ja monet ovat ihmeissään lajittelun kanssa: Tiesitkö esimerkiksi, että lahjapaperit eivät enää kuulukaan paperinkeräykseen?

– Jouluna jätteitä syntyy paljon, ja keräysastiat täyttyvät nopeasti – niin kotona, taloyhtiöissä kuin hyötyjätepisteilläkin. Maltti on valttia kierrätyksessäkin, joten kierrätettäviä jätteitä kannatta varastoida kotona hieman pidempään jotta kierrätysastioiden tyhjennykset ehtivät pyhien jälkeen käynnistyä. Jos hyötyjätepisteen tai taloyhtiön astiat ovat täynnä, jätteitä ei saa jättää maahan, muistuttaa jäteneuvoja Anne Silver.

Helpottamaan joulun lajittelu-urakkaa, Porin kaupungin sivuille on koottu selkeät ohjeet joulun yleisimpien jätteiden saattamisesta oikeaan osoitteeseen.

– Jouluna syntyvät jätteet ovat ohjeiden mukaan helppo lajitella oikeaan keräysastiaan, jolloin ne päätyvät hyödynnettäväksi joko uusioraaka-aineena tai energiana. Jätteet kannattaa pakata tiiviisti, jolloin jätekatoksessakin säilyy joulurauha, Silver vinkkaa.

Katso jätteiden lajitteluohjeet oheisestä linkistä, ja annat joululahjan myös ympäristölle! 

 

Joulun roskia pussissa