Rantamakasiinin kiinteistön käyttöoikeudesta järjestetään tarjouskilpailu

Porin kaupunki on käynnistänyt tarjouskilpailun Etelärannassa sijaitsevan rantamakasiinin kiinteistön käyttöoikeudesta. Tarjouksia ja luonnossuunnitelmia pyydetään rantamakasiinin sekä siihen liittyvän vuokra-alueen suunnittelusta ja toteuttamisesta.

Tarjouskilpailun tavoitteena on löytää toteuttaja arkkitehtonisesti korkeatasoiselle kokonaisuudelle, joka käsittää vanhan makasiinirakennuksen sekä uuden lisärakennuksen.

– Rantamakasiini on julkisivultaan ja sisätiloiltaan suojeltu rakennus, joka sijaitsee valtakunnallisesti merkittävässä kulttuuriympäristössä Etelärannassa. Esitysten lähtökohtana tulee olla kaavan mukainen käyttö ravintolana, kertoo tilayksikön päällikkö Mikko Viitala Porin kaupungilta.

Rantamakasiinin ostajan kanssa tehdään kauppakirjan laadinnan yhteydessä 30 vuoden maanvuokrasopimus rakennukseen kuuluvasta määräalasta ja sen viereisestä määräalasta, jossa on rakennusoikeus uudelle ravintolarakennukselle. Yrittäjä vuokraa kaupungille rantamakasiinirakennukseen sijoitettavat kaupungin käyttöön tulevat tilat vierasvenetoiminnoille.

Kohdetta esitellään maanantaina 18.1.2021 kello 14.30–15.30 osoitteessa Eteläranta 5 voimassa olevat koronarajoitukset huomioiden.

Tarjouspyyntö liitteineen on julkaistu 22. joulukuuta ja se on nähtävillä 48 tunnin kuluessa Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalissa https://tarjouspalvelu.fi/pori?id=323985&tpk=20f19b2c-e048-4fdc-8154-451efe49d858 . Tarjouksien jättäminen tapahtuu sähköisesti Tarjouspalvelu.fi:n kautta. Tarjouskilpailu sulkeutuu perjantaina 29.03.2021 kello 12.

Rantamakasiini myydään tarjouskilpailussa tehtyjen hakemusten joukosta valittavalle ostajalle. Myyntiesityksen tekee moniammatillinen asiantuntijaryhmä ja myyntipäätös tehdään kaupungin hallinto- ja toimintasäännön mukaisesti.

Rantamakasiini