Tekojääradalla maksuttomia yleisöluisteluita loppuvuodesta

Urheilukeskuksen ja Liisantorin tekojäille pääsee luistelemaan joulupyhinä ja vuodenvaihteen aikaan maksutta. Myös joulun ja vuodenvaihteen pyhien aikaan tulee ehdottomasti noudattaa luistinratojen henkilömäärärajoituksia. Tekojääradalle mahtuu kerralla enintään 250 ja Liisantorille enintään 100 luistelijaa. Kummankin tekojääradan osalta on tehty myös muutoksia asukkaille tehdyn kyselyn pohjalta. 

Urheilukeskuksen tekojääradalle pääsee luistelemaan maksutta 23.–25. joulukuuta. Valot palavat kello 22 asti. Tapaninpäivänä ja sunnuntaina pyörivät normaalit seurojen vuorot sekä maksulliset yleisöluistelut. 

– Koulujen luisteluvuorot ovat joulutauolla, joten välipäivinä 27.–30. joulukuuta pääsee luistelemaan kello 8–15 vapaasti tekojääradalle. Päivän aikana pitää varautua siihen, että jäätä hoidetaan jossain välissä. Iltaisin pyörivät seuravuorot sekä maksulliset yleisövuorot normaalisti. Uuden vuoden aattona 31. joulukuuta ja uuden vuoden päivänä 1. tammikuuta tekojäärata on vapaasti yleisöluistelukäytössä, toteaa liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti

Liisantorin tekojäärata on luistelijoiden käytössä aamusta iltaan. Valot palavat päivittäin kello 21.30 asti. Liisantorin wc-tilat ovat olleet tähän asti avoinna päivisin. Pukutiloja on kielloista huolimatta kuitenkin käytetty, joten jatkossa wc-tiloihin pääsee ainoastaan valvojan ollessa paikalla. Keskiviikkona 23. joulukuuta valvoja on paikalla kello 12–21.

Tarkemmat aikataulut, jään hoidot ja Liisantorin valvonnan ajat löytyvät kaupungin verkkosivuilta

Tekojääratojen toimintaa kehitetään palautteen perusteella

Asukkaille teetetyssä kyselyssä saatiin yli 800 vastausta ja niissä osassa nousi esille, että Liisantorin turvallisuutta pitää parantaa. Yhtenä vaihtoehtona mietitään luisteluradan muuttamista alkuperäisen tarkoituksen mukaisesti kokonaan mailattomaksi.  

– Mailojen ja kiekon käyttö Liisantorilla on aiheuttanut turvattomuuden tunnetta. Olemme käyneet nyt saatuja vastauksia läpi ja Liisantorille on erikseen rajattu alue mailallisille pelaajille. Alueella on jatkossa henkilökuntaa valvomassa ja ohjeistamassa luistelijoita. Seuraamme, miten ohjeita noudatetaan ja tarvittaessa linjaamme tiukemmin mailojen käyttöä, sanoo Lahti. 

Kyselyllä saatiin paljon kehitysehdotuksia kummankin tekojääradan osalta. Tuloksia käydään vielä huolellisesti läpi ennen pidempiaikaisia linjauksia. Urheilukeskuksen tekojääradalle kaivattiin erikseen mailatonta yleisövuoroa ja sellainen saadaan nopealla aikataululla. Jatkossa sunnuntaisin kello 15–16.30 on mailaton yleisövuoro ja mailallinen vuoro on kello 17-–19. 

– Edellytämme kaikilta kävijöiltä vastuullista toimintaa niin tekojäällä kuin oheistiloissa. Urheilukeskuksen tekojääradalle otetaan kerralla 250 henkilöä luistelemaan ja Liisantorille 100 henkilöä. Kaikkia yli 15-vuotiaita suositellaan käyttämään kasvomaskia alueelle saapuessa ja alueelta poistuessa, sekä luistimia pukiessa ja riisuessa. Ja muistakaa, ainoastaan terveenä liikkumaan, tähdentää Lahti.

Jäätilannetta ja lisätietoja liikuntapaikoista löytyy Pori liikkuu -sovelluksesta.
 

Liisantorin tekojäärata