Tilojen käyttörajoituksia jatketaan 23. tammikuuta saakka

Porin kaupunki rajoitti tilojensa käyttöä loppuvuodesta 2020 osana koronaviruksen leviämisen ehkäisyä. Kaupungin tilojen käyttörajoituksia jatketaan 23. tammikuuta 2021 saakka. Myös Lounais-Suomen Aluehallintoviraston Satakunnan kuntien alueella antamat määräykset ovat voimassa 23. tammikuuta saakka.

Viime vuonna asetettujen rajoitusten myötä kaupungin museot sekä nuorisotilat suljettiin. Liikuntatilojen osalta maauimala, uimahallit sekä kaupungin sisäliikuntatilat Karhuhalli mukaan lukien suljettiin tietyin poikkeuksin turvaten muun muassa 15-vuotiaiden ja nuorempien ikäluokkien harrastustoiminnan. Kirjastot tarjoavat edelleen rajattua palvelua vain lainaustoimintaa varten.

Lisäksi kaupunki antoi viime vuonna tarkennuksia Liisantorin sekä tekojääradan käytännöistä korona-aikana. Luistelualueiden henkilörajoitukset sekä muut suositukset pysyvät edelleen voimassa.

Porinaan ja muihin avoinna oleviin asiakaspalvelupisteisiin kehotetaan edelleen ottamaan ensisijaisesti yhteyttä puhelimitse ja tulemaan paikan päälle vain välttämättömissä tilanteissa käsihygieniasta huolehtien ja kasvomaskia käyttäen.

Porin kaupunki suosittelee kasvomaskin käyttöä julkisilla paikoilla sekä kaupungin toimipaikoissa kaikille yli 15-vuotiaille. Kasvomaskia suositellaan myös julkisessa liikenteessä sekä takseissa niin matkustajille kuin kuljettajille.

Lisäksi kaupunki suosittelee kaikkia noudattamaan yleisiä ohjeita turvaväleistä, käsihygieniasta sekä aivastus- ja yskimistavoista. Töihin, kouluun tai muihin julkisiin tiloihin ei tule mennä sairaana tai vähänkään oireisena.

Matkustamista ei suositella leviämisvaiheessa oleville alueille. Kokoontumisrajoituksissa tulee noudattaa Aluehallintoviraston määräyksiä.

Lisätietoa muun muassa rajoituksista sekä ajankohtaista tietoa koronaviruksesta löytyy osoitteesta pori.fi/korona.

Keskustan uimahalli ulkoa kuvattuna