Porin Lounatuulen päiväkodissa Covid-19-altistumisia

Lounatuulen päiväkodissa on ollut Covid-19-altistumisia 4-5.1.2021.

Sairastunut on alkanut oireilla 6.1 ja altistuminen lasketaan 2 vuorokautta taaksepäin. Henkilökuntaa on altistuneissa 6 ja lapsia 10.

Kaikki henkilökuntaan kuuluvat ja altistuneiden lasten vanhemmat on tavoitettu ja työntekijät ja lapset on asetettu 10 päivän karanteeniin viimeisestä altistumispäivästä alkaen. Tartunnan todennäköinen lähde on tiedossa. Pyhien vuoksi päiväkodissa oli vähemmän lapsia hoidossa kuin tavallisesti.

Karanteeni ei koske altistuneen perheenjäseniä ja he saavat liikkua normaalisti. Jos kuitenkin karanteeniin määrätty sairastuu, hänet on vietävä testiin ja tällöin perheenjäsenten tulee odottaa kotona testivastausta.

Päiväkoti jatkaa toimintaansa normaalisti.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4-5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1-10 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.

Jos sinulla on lieviäkin koronavirusinfektioon viittaavia oireita, tee oirearvio osoitteessa omaolo.fi tai soita Porin yhteistoiminta-alueen koronaneuvontapuhelimeen, puh. 02 623 4333 joka päivä klo 8-16, muina aikoina voi soittaa Satasairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan puh. 116 117. Puhelimessa tehdyn hoidon tarpeen arvion pohjalta sinut ohjataan tarvittaessa korona-näytteenottoon tai infektiovastaanotolle. Lisätietoja testaamisesta sekä koronaviruksesta löytyy osoitteesta www.pori.fi/korona.

Huutomerkki