Tuuks syämää -kyselyllä vähennetään ruokahävikkiä lukioissa

Porin kaupunki on ottanut käyttöön Tuuks syämää -kyselyn kartoittaakseen ruokailijoiden määrää lukioissa. Kyselyn tarkoituksena on saada tieto lukioiden keittiöille siitä, kuinka moni lukion oppilaista ja henkilökunnasta on tulossa syömään.

– Lukioissa ruokailijoiden määrä vaihtelee paljon ja siksi myös ruokahävikkiä syntyy. Annoksia valmistetaan kaikille ja jos syömään ei tullakaan, päätyy annos hävikiksi. Kyselyn avulla pyritään siihen, että ruokaa valmistetaan oikea määrä eikä hävikkiä synny, toteaa vastaava palvelusuunnittelija Timo Salmi.

Tuuks syämää -kysely löytyy Wilman tiedotteista ja linkeistä. Kyselyyn tulee vastata aina viimeistään perjantain aikana seuraavaa viikkoa koskien. Porin Lyseon lukiolle ja Porin suomalaisen yhteislyseon lukiolle on omat kyselynsä. Oppilas voi vastata myös toisen koulun kyselyyn, jos hän tietää jonain päivänä syövänsä siellä.

– Hävikin vähentäminen on hyvin tärkeää. Jos ruoka päätyy roskiin, ovat ruuan tuottamisen, kuljettamisen ja valmistamisen päästöt syntyneet täysin turhaan, Salmi huomauttaa.

Ruokahävikin vähentäminen on koko kaupungin yhteinen tavoite. Tuuks syämää -kysely on toteutettu yhteistyössä Porin Palveluliikelaitoksen, Porin kaupungin IT-palvelujen ja CIRCWASTE- Kohti kiertotaloutta osahanke Luupin kanssa.

 

Ruokaa lautasella linjastossa