Porin keskustan ravintolassa mahdollisia altistumisia koronalle lauantaina

Porin perusturva on saanut tiedon mahdollisesta altistumisesta koronalle 9.1.2021 keskustan ravintolassa.

Henkilö, jolla on todettu koronainfektio, on ollut asiakkaana Beer Hunters -ravintolassa kello 21.30-23.00 välisenä aikana.

Samaan aikaan kyseisessä tilassa olleet henkilöt ovat voineet altistua Covid-19-virukselle. Porin perusturvan tartuntatautiviranomaiset asettavat henkilön lähikontaktit karanteeniin.

Kyseisenä aikana mainitussa ravintolassa olleiden tulee tarkkailla tilannettaan ja mikäli ilmaantuu vähäisiäkin koronvirusinfektioon viittaavia oireita, tulee hakeutua testiin omaan terveyskeskukseen. Tyypillisiä oireita ovat kuume, yskä, nuha, kurkkukipu, maku- tai hajuhäiriö tai joskus ripuli. Oireettomia ei ole syytä tutkia. Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4-5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1-10 vuorokauden välillä.

Ravintolaa on informoitu tilanteesta.

Jos sinulla on lieviäkin koronavirusinfektioon viittaavia oireita, tee oirearvio osoitteessa omaolo.fi tai soita Porin yhteistoiminta-alueen koronaneuvontapuhelimeen, puh. 02 623 4333 joka päivä klo 8-16, muina aikoina voi soittaa Satasairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan puh. 116 117. Puhelimessa tehdyn hoidon tarpeen arvion pohjalta sinut ohjataan tarvittaessa korona-näytteenottoon tai infektiovastaanotolle. Lisätietoja testaamisesta sekä koronaviruksesta löytyy osoitteesta www.pori.fi/korona.

Huutomerkki