Suurella lumimäärällä vaikutuksia pysäköintivirheisiin

Useiden päivien jatkuvan lumipyryn jälkeen lunta on kasautunut kinoksiksi teiden reunoille ja porttien pieliin. Autoilijoiden toivotaankin nyt huomioivan erityisen tarkasti liikennemerkit ja sallitut pysäköintipaikat.

Autoja ei saa pysäköidä porttien tai sisäänkäyntien eteen, pysäköinti kielletty -paikoille eikä liian lähelle suojatietä.

- Pysäköintivirheistä on tullut viime päivinä paljon palautetta kaupungin pysäköinninvalvontaan. Lisäksi virheellisesti pysäköidyt autot aiheuttavat myös suuren vaaran jalankulkijoille ja muille autoilijoille, muistuttaa kaupungin pysäköinnintarkastajat.

Tontinomistajan -ja haltijan velvollisuuksiin kuuluu lumen ja jään poistaminen tontin kohdalla olevalta jalkakäytävältä, sekä tarvittaessa myös jalkakäytävälle, tontin ajoliittymän eteen tai sen viereen kertyneiden lumivallien kuljettaminen pois.

Kaupungilla on yleinen lumenläjitysalue, joka on kaikkien kuntalaisten vapaassa käytössä. Lumenläjitysalue on maksuton ja se sijaitsee Raatimiehenluodossa, Kimpajuovantien varressa.

 

Pysäköinti