Kirjaston koronarajoitukset jatkuvat toistaiseksi

Koronarajoitukset kirjaston palveluissa jatkuvat toistaiseksi myös 23.1. jälkeen.
Rajoitusten vuoksi lainaaminen, palauttaminen ja varausten nouto on mahdollista, pitempiaikainen oleskelu ei. Toimipisteiden aukioloajat ja kirjastoauton aikataulut pysyvät ennallaan. Poikkeuksena omatoimikirjastot: Omatoimiaika ei ole käytössä Reposaaren eikä Noormarkun kirjastoissa eli asioida voi vain henkilökunnan palveluaikoina.

Lehtilukusalit sekä työskentely- ja oleskelutilat on suljettu. Varattavat ja vuokrattavat asiakastilat ovat pois käytöstä. Suurin osa asiakaskoneista on pois käytöstä. Kopiointi, tulostaminen ja pikainen asiointi asiakaskoneella (max. 15 min) on kuitenkin mahdollista.

Pääkirjastossa asiointi on mahdollista aulaan rajatussa tilassa, jossa onnistuu palauttaminen, varausten nouto, pieneen lainattavaan valikoimaan tutustuminen ja lainaaminen. Aikuisten osaston hyllyjen väliin ei pääse kiertelemään, mutta henkilökunta voi hakea hyllyistä kirjoja asiakkaiden pyyntöjen mukaan. Myös lehti- ja musiikkiosaston tiloja on rajattu.  Lasten ja nuorten osastolle pääsee rajattu määrä asiakkaita kerrallaan.

Kirjoja kirjaston hyllyssä