Koronarokotukset etenevät Porin perusturvan toiminta-alueella tällä viikolla

Alkaneella viikolla koronarokotusten pääpaino on perusturvan omissa vanhuspalveluiden asumispalveluyksiköissä.

Näissä rokotetaan sekä asukkaita että henkilökuntaa, ja ensi viikolla jatketaan myös yksityisen sektorin asumispalveluyksiköissä lääketieteellistä riskiarviota noudattaen. Tällä viikolla myös yksityissektori rokottaa omien infektiovastaanottojensa sekä näytteenottojensa henkilökuntaa. Työterveyshuolto huolehtii Satakunnan pelastuslaitoksen sekä sosiaalipäivystyksen henkilökunnan rokotuksista.

Viime viikolla rokotettiin noin kolmesataa perusturvan toiminta-alueen työntekijää ja lisäksi yksityisen sektorin työntekijöitä. Tällä viikolla tullaan rokottamaan 780 henkilöä. Alkuviikosta rokotteen saa 330 asukasta/henkilökunnan edustajaa perusturvan ympärivuorokautisissa yksiköissä ja loppuviikolla 324 henkilöä. Ensi viikolla rokotetaan 540 asumispalveluyksikön asukasta sekä työntekijää.

Viikoilla 5-7 annetaan tehosterokotteet viikoilla 2-4 ensimmäisen rokotteen saaneille. Mikäli uusia rokote-eriä saadaan, tällöin tilanne voi vielä muuttua lähiviikkoina.

Ikääntyneiden palveluiden henkilökunta, joka tällä hetkellä suorittaa rokotuksia, on saanut tartuntatautiimin terveydenhoitajilta perehdytyksen koronarokottamiseen.

Laajamittaisen rokottamisen käynnistyminen riippuu uusista rokote-eristä. Tällä hetkellä arvio on, että se alkaisi helmi-maaliskuussa, mutta tilanne saattaa muuttua nopeasti.

kuvassa koronaroketteita ruiskuissa