Porin TYPA-pajan työntekijällä todettu Covid-19-infektio

Sairastuneen TYPA-pajan työntekijän työpaikalla Ulasoorissa on altistunut 23 henkilöä.

Altistuneet on kartoitettu 15.1. lähtien. TYPA-pajassa on kiinnitetty erityistä huomiota maskin käyttöön aina työtehtävien aikana. TYPA-pajan altistumiset ovat tapahtuneet taukotiloissa.

Kyseisessä tukikohdassa työskentelee 34 henkilöä. Yhteensä 200 hengen työpajahenkilöstö on jaettu eri yksiköihin.

Lähes kaikki altistuneet on tavoitettu ja loppuihin ollaan yhteydessä keskiviikkoaamupäivän aikana. Altistuneet asetetaan 10 päivän karanteeniin viimeisestä altistumisesta lähtien tartuntatautiviranomaisen toimesta.

Kyseisessä työpaikassa työntekijöitä oli ryhmitelty. Altistuneiden määrä olisi voinut olla isompikin, jos näin ei olisi toimittu.

Taukotiloissa tapahtuvien altistumisten vähentämiseksi on hyvä tarkentaa ohjeistusta ja ennakointia kaikilla työpaikoilla. Turvaväleihin tulee kiinnittää huomiota ja samaan aikaan taukotiloissa olevien henkilöiden määrää tulee rajata.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4-5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1-10 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.
 
Jos sinulla on lieviäkin koronavirusinfektioon viittaavia oireita, tee oirearvio osoitteessa omaolo.fi tai soita Porin yhteistoiminta-alueen koronaneuvontapuhelimeen, puh. 02 623 4333 joka päivä klo 8-16, muina aikoina voi soittaa Satasairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan puh. 116 117. Puhelimessa tehdyn hoidon tarpeen arvion pohjalta sinut ohjataan tarvittaessa korona-näytteenottoon tai infektiovastaanotolle. Lisätietoja testaamisesta sekä koronaviruksesta löytyy osoitteesta www.pori.fi/korona

Huutomerkki