Porin perusturva on päättänyt laajamittaisten koronarokotusten toteuttamisesta

Porin perusturva on laatinut suunnitelman laajamittaisten koronarokotusten toteuttamisesta Porin perusturvan toiminta-alueella.

Rokotukset toteutetaan ikäryhmittäin lääketieteelliseen riskiarvioon perustuen. Ensimmäiseksi rokotetaan 80-vuotiaita ja sitä vanhempia sekä muita iäkkäitä riskiryhmiin kuuluvia. Aikataulu riippuu perusturvaan saatavista rokotteista, ja siitä tiedotetaan jatkossa tarkemmin tiedotuskanavilla, kuten sanomalehdissä ja pori.fi/korona –verkkosivulla.

Rokottaminen aloitetaan kolmella terveysasemalla: nämä ovat sote-keskukset Cotton, Länsi ja Itä-Pori. Rokottaminen tapahtuu alkuvaiheessa arki-iltaisin ja lauantaisin. Tarvittaessa aukioloaikoja laajennetaan, samoin toiminta mahdollisesti laajenee Ulvilan ja Merikarvian toimipisteisiin rokotusten käynnistyttyä.

Rokottaminen alkaa näillä näkymin helmi-maaliskuussa, tässä tilanteessa arvioiden aikaisintaan viikolla 6, mikäli rokotteita saadaan käyttöön. Rokotusten alkaminen riippuu niiden saatavuudesta.

Jatkossa pori.fi/korona –sivustolta löytyvät ohjeet rokotuksiin hakeutumisesta, ajanvarauksesta, rokotusaikatauluista ikä- ja riskiryhmittäin sekä tietoa rokotteista. Samoin ilmoitukset rokotusjärjestyksestä ja aikatauluista julkaistaan Porin perusturvan alueen paikallislehdissä.

kuvassa pistetään koronarokotusta