Porin pysäköintimaksuihin korotuksia

Porin kaupunginvaltuusto hyväksyi kaupunginhallituksen esityksen pysäköintimaksujen korotuksista vuoden 2021 ensimmäisessä kokouksessaan maanantaina 25. tammikuuta.

Nykyiset pysäköintituntihinnat ovat ydinkeskustassa (I-​vyöhyke) 2 euroa,​ muilla kadunvarsipaikoilla sekä Gallen-​Kallelankadun pysäköintialueella (II-​vyöhyke) 1,​50 euroa sekä muilla keskustan maksullisilla alueilla (III-​vyöhyke) 1,​0 euroa. Kuukausipysäköintilupien hinta on I-​II-​vyöhykkeillä 40 euroa ja III-​vyöhykkeellä 20 euroa.

Porissa pysäköintihintoja muutetaan seuraavasti:

  • I-​vyöhyke 2,​50 euroa/tunti,​ II-​vyöhyke 2,​00 euroa/tunti,​ III-​vyöhyke 1,​50 euroa/tunti
  • I-​II-​vyöhykkeen kuukausipysäköintilupa 50 euroa,​ III-​vyöhykkeen kuukausipysäköintilupa 30 euroa

Kokouksessa Heikki Santavuo (kok.) esitti Mikael Ropon (kok.) kannattamana, että pysäköintimaksuja ei koroteta. Santavuon muutosehdotus hävisi kaupunginhallituksen pohjaehdotukselle äänin 36-23. Lisäksi Ari Jalonen (sin.) esitti, että asia palautettaisiin valmisteluun. Jalosen palautusehdotus hävisi pohjaehdotukselle äänin 57-2.

Hintojen muutoksilla saadaan tulolisäyksen ohella myös kasvatettua keskustan pysäköintipaikkojen kiertonopeutta, mikä helpottaa keskustassa asiointia. Lisäksi nykyistä korkeampi pysäköintimaksu saattaa aktivoida ihmisiä valitsemaan yksityisauton sijaan joukkoliikenteen,​ pyöräilyn tai kävelyn vaihtoehtona keskustassa asioidessaan,​ mikä puolestaan parantaa keskustan viihtyisyyttä ja siten myös houkuttelevuutta.

Pysäköinti