Noormarkun yhtenäiskoulun 6. luokalla altistumisia Covid-19-taudille

Porin Noormarkun yhtenäiskoulussa on altistunut koronavirukselle neljä opettajaa ja 24 oppilasta.

Oppitunneilla on käytetty maskeja suositusten mukaisesti, altistumiset ovat tapahtuneet ruokailussa ja välitunneilla.

Tieto sairastumisesta tuli tiistai-iltana ja altistuneet ovat jääneet kotiin keskiviikkoaamuna. Tartuntatautiviranomaiset ovat yhteydessä altistuneisiin keskiviikon aikana. Altistuneet ovat nuoria koululaisia, joten heidät asetetaan 14 päivän karanteeniin viimeisestä altistumisesta lähtien tartuntatautiviranomaisen toimesta. Opettajien kohdalla tilanne harkitaan tapauskohtaisesti.

Muu koulu jatkaa toimintaansa normaalisti.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4-5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1-14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.

Jos sinulla on lieviäkin koronavirusinfektioon viittaavia oireita, tee oirearvio osoitteessa omaolo.fi tai soita Porin yhteistoiminta-alueen koronaneuvontapuhelimeen, puh. 02 623 4333 joka päivä klo 8-16, muina aikoina voi soittaa Satasairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan puh. 116 117. Puhelimessa tehdyn hoidon tarpeen arvion pohjalta sinut ohjataan tarvittaessa korona-näytteenottoon tai infektiovastaanotolle. Lisätietoja testaamisesta sekä koronaviruksesta löytyy osoitteesta www.pori.fi/korona

Huutomerkki