Varhaisiän taidetoiminnan vastaava suunnittelijaohjaaja Sanna Pajunen-Kyynäräinen

Minä Porissa -juttusarja esittelee Porin kaupungin eri toimialojen työntekijöiden työarkea ja tunnelmia. Juttusarjan tavoitteena on kertoa eri edustajien käsityksiä ja kokemuksia Porista, porilaisuudesta ja kaupungilla työskentelystä.

Tässä juttusarjan osassa tutustutaan varhaisiän taidetoiminnan vastaavan suunnittelijaohjaajan, Toejoella asuvan Sanna Pajunen-Kyynäräisen mietteisiin Porista ja kaupungilla työskentelyyn. Pajunen-Kyynäräiselle Porin luonto ja kulttuuri ovat lähellä sydäntä.

–  Pori on sopivan kokoinen paikka asua lähellä maaseutua. Itse olen viettänyt nuoruuteni Kellahdella ja Ahlaisissa. Metsät, pellot, niityt ja merenranta ovat tärkeitä hyvinvoinnille ja sitä kautta ne ovat suuria voimavaroja Porin kaupungille. Porissa on myös valtava määrä kulttuurin ammattilaisia, joista voisi ammentaa enemmänkin ja nostaa esille. Musiikki, taide, teatteri sekä elokuva ovat ainutlaatuisia ja uniikkeja, joihin kannattaa satsata, Pajunen-Kyynäräinen kertoo.

Porin monipuolinen tarjonta ja mahdollisuudet houkuttelivat Pajunen-Kyynäräisen paluumuuttoon opintojen jälkeen.

–  Vannoin etten ikinä enää palaa Poriin. Loppujen lopuksi muutin takaisin juuri kaupungissa olevien mahdollisuuksien vuoksi. Haaveilin omasta talosta, pihasta, työhuoneesta ja työpaikasta taiteen parissa. Ilokseni voin todeta, että kaikki ne olen saanut. Arvostan suuresti myös merta, metsää ja maaseutua, joita Porista löytyy. Toivottavasti palvelut ja liikenneyhteydet saadaan turvattua näihin ainutlaatuisiin kohteisiin, Pajunen-Kyynäräinen toteaa.  

Sanna Pajunen-Kyynäräinen istuu taideteosten edessä

Pori on myös työpaikkana tarjonnut suunnittelijaohjaajan työhön vaihtelua ja monipuolisuutta. Työpaikkana kaupunki on vakaa ja iso organisaatio, joka tuo mukanaan valtavan joukon erilaisia osaajia moniammatilliseen yhteistyöhön.

– Porin kaupungilla on kiinnostavia ja erikoisia työtehtäviä. Olen koulutukseltani kuvataiteen maisteri ja voin hyödyntää kuvataiteilijan ammattitaitoa moninaisissa tehtävissäni. Tämän lisäksi pääsen tutkimaan ja keksimään uusia toimintoja ja työskentelytapoja, joissa taide on esillä. Paras asia työssäni on työkaverit, taide, haasteet ja ainutlaatuisten ideoiden eteenpäin vieminen, Pajunen-Kyynäräinen iloitsee.

 

Porin kaupungilla työskentelee yli 6000 henkilön joukko eri alojen osaajia monipuolisissa ja mielenkiintoisissa työtehtävissä. Käytännössä joka 11. porilainen on kaupungin palveluksessa. Kaupunkimme huipputyypit pitävät yhdessä huolen siitä, että palvelut pelaavat, asukkaat ovat tyytyväisiä ja Pori pysyy vetävänä huomennakin. Olisiko sinusta huipputyypiksi? Katso avoimet työpaikat Kuntarekrystä.

 

Sanna Pajunen-Kyynäräinen taideteosten edessä