Jaettu suklaakilo on kaksinkertainen ilo - muistetaan ystävänpäivänä työkavereita reilulla suklaalla!

Porin Reilun kaupan kannatustyöryhmä halusi muistaa Palveluliikelaitoksen aterian ja puhtauden henkilökuntaa pienellä makealla hetkellä ystävänpäivän kunniaksi tuomaan iloa ja energiaa haastavaan poikkeustilanteeseen.

Vuosi 2020 ei ollut reilu. Koronapandemia toi työhön lisää painetta ja stressaava tilanne tuntuu jatkuvan.

– Koko henkilöstölle pandemia tarkoitti muutosta ja joustoa. Organisaatioilta se vaati tiedon ja muuttuvien ohjeiden nopeaa ja oikea-aikaista tiedottamista, sanoo Palveluliikelaitoksen aterian ja puhtauden palveluesimies Marja Haavisto.

Koronapandemian aikana tehostettiin myös henkilöstön liikkuvuutta täysin erilaisien työympäristöjen välillä.

– Esimerkiksi isojen valmistuskeittiöiden kokit perehtyivät muiden kuin oman työpaikkansa isojen valmistuskeittiöiden ruuanvalmistuslaitteisiin ja keittiöiden eri dieettien valmistukseen, kertoo Haavisto.

Pandemiatilanteessa kaikki kaupungin toimialat ja liikelaitokset työnantajina ovat halunneet kantaa vastuunsa henkilökunnastaan ja asiakkaistaan kiinnittämällä erityishuomiota tilojen puhtauteen.

– Korona nosti ihmisille näkyväksi puhtauspalvelualan ammattilaisen työn tärkeyden aivan keskeisenä asiana epidemioiden ehkäisyssä, jatkaa Haavisto.

Porin Reilun kaupan kannatustyöryhmä halusikin muistaa Palveluliikelaitoksen puhtaus- ja ateriapalveluissa työskenteleviä pienellä nautinnollisella hetkellä Reilun kaupan suklaapatukan kera. Reilusta suklaatuokiosta pääsee näin nauttimaan noin 500 Palveluliikelaitoksen ammattilaista.

– Työssäjaksaminen on entistäkin tärkeämpää, kun elämme aina vain pitkittyvää poikkeustilannetta. Haluamme tuoda hyvää energiaa henkilöstölle vastuullisesti ja ympäristöystävällisesti valmistetulla suklaalla, kertoo ympäristösuunnittelija Heli Välimaa Porin Reilun kaupan kannatustyöryhmästä.

Pori on sitoutunut kaupunkina edistämään vastuullisia kehittyvien maiden hankintoja kuten Reilun kaupan kahvin käyttöä kaupungin järjestämissä tilaisuuksissa. Kaupungin Reilun kaupan kannatustyöryhmään kuuluu edustusta kaupungin eri toimialoilta, oppilaitoksista, yhdistys- ja yritysmaailmasta, seurakunnista, nuorisovaltuustosta ja eri valtuustoryhmistä.

Tue kaakaon viljelijöitä valitsemalla Reilun kaupan tuote

Suuri osa kuluttamastamme kaakaosta tulee Länsi-Afrikasta ja sen tuotannossa lapsityövoiman käyttö on valitettavan yleistä. Reilun kaupan kaakaon viljelyssä lapsityövoiman hyväksikäyttö on kiellettyä ja viljelijät saavat kaakaon myyntihinnan päälle maksettavan Reilun kaupan lisän.

Suomessa on myyty Reilun kaupan kaakaota ja kaakaosta valmistettua suklaata vuodesta 2000 lähtien ja Reilua suklaata löytyy yli 30 tuotemerkin alta. Valitsemalla vastuullisempi Reilun kaupan kaakao tai suklaa, tuet viljelijöitä ja tilojen työntekijöitä.

 

Kuvassa Porin Kaupunginsairaalan laitoshuoltajia yleisistä tiloista ja Polikliinisesta osaamiskeskuksesta  tutustumassa reilun kaupan ideaan ja tuotteeseen.