Kiitä auttajaasi 112 -päivänä

Valtakunnallista 112 -päivää vietetään jälleen tänään 11. helmikuuta. Vuoden 2021 teemana on ”turvallisuus on meidän kaikkien oikeus”. Päivän aikana halutaan myös muistaa auttajiamme kiitoksella.

112 -päivää vietetään vuosittain, tarkoituksenaan kiinnittää huomio kodin, työn ja vapaa-ajan tapaturmien ja vahinkojen ennaltaehkäisyyn. Tänä vuonna virtuaalisesti vietettävänä päivänä halutaan tehdä turvallisuudesta helpommin saavutettavaa ja yhdenvertaista kaikille.

”Omalla työllä toiselle saavutetun helpotuksen näkeminen lämmittää”

112 -päivänä halutaan tänä vuonna myös jakaa ansaittuja kiitoksia meitä auttavalle henkilöstölle #thankyouchain -kampanjan kautta. Satakunnan pelastuslaitoksen paloasemamestari Juuso Suonpää kertoo, että työssä kiitoksia kuulee ilahduttavan usein.

– Ihmiset pääsääntöisesti kiittävät avusta, mikä on hieno asia. Mieltä lämmittää ehkä kuitenkin enemmän se, kun näkee sen omalla työllä saavutetun helpotuksen ihmisissä, Suonpää toteaa.

pelastuslaitoksen työntekijä kaluston edessä

 

Suonpää on työskennellyt Satakunnan pelastuslaitoksella vuodesta 2015 alkaen, joskin ensimmäiset kosketukset otettiin jo kaksi vuotta aiemmin kesätöiden merkeissä.

– Päädyin alalle perheeni esimerkin kautta. Taustalla minulla oli rakennusalan koulutus, mutta isäni työ herätti kiinnostuksen pelastuslaitoksen töistä, ja ajatus siitä, että omalla toiminnallaan pystyy vaikuttamaan ja auttamaan ihmisiä johdatti minut tänne.

Työssään Suonpää on kohdannut monenlaisia tilanteita. Erityisesti mieleen on jäänyt vuonna 2017 sattunut tehtaan tulipalo Meri-Porissa.

– Aamulla varhain, kun sinne alueelle käveli, niin kieltämättä sitä mietti, että mihin oli tullut lähdettyä. Tehtävänä ja työtilanteena tapaus oli todella haastava. Pelkästään sen operaation koko oli mieleenpainuva, Suonpää kuvailee neljän vuoden takaisia tapahtumia.

Pelastusala vaatii paljon. Mikä omassa työssä on kuitenkin Juuson mielestä parasta?

– Vaihtelevuus, hyvä työyhteisö ja mahdollisuus vaikuttaa omaan työhön ja sitä kautta tuottaa parempia palveluita, Suonpää summaa ajatuksiaan.

Tänä vuonna 112 -päivänä halutaan muistuttaa, että turvallisuus on meidän kaikkien oikeus.

– Omaa ja läheisten turvallisuutta voi parantaa arjessa huolehtimalla itsestään ja muista, omien voimavarojen puitteissa, Suonpää muistuttaa.

Juusolle, sekä muille auttajillemme voi lähettää kiitoksen #thankyouchain -kiitosketjun kautta. 112 -päivänä ihmisiä haastetaankin jakamaan oma tarina tai kiitos hashtageilla #thankyouchain #112Day2021 #112paiva.

Juuson vinkit turvallisempaan arkeen

  • Vältä kiirettä
  • Huolehdi omasta ja muiden hyvinvoinnista
  • Pidä oma ympäristö siistinä ja kunnossa
  • Tarkasta kodin ja työpaikan turvavarusteet (palovaroittimet, sammuttimet, yms.)

 

Pelastuslaitoksen henkilöstön jäsen työpaikalla