Porin rajoituksiin ei muutoksia – ylimääräistä matkustamista maakunnassa ja sen ulkopuolella suositellaan välttämään

Rajoitukset pysyvät voimassa edelleen toistaiseksi ja ilman muutoksia. Lisäksi Porin kaupunki pyytää kuntalaisia välttämään kaikkea ylimääräistä matkustamista maakunnan rajojen ulkopuolelle, mutta myös maakunnan sisällä.

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä (ATTR) linjasi torstaina 11. helmikuuta, että alle 12-vuotiaiden oman ryhmän tai joukkueen kesken myös lähikontaktia sisältävät harjoitteet ovat sallittuja. Nykyisen koronatilanteen huomioon ottaen Porin kaupunki pitää kuitenkin aiemmin linjatut rajoitukset voimassa. Harjoittelu kaupungin tiloissa alle 20-vuotiaiden toimintaan varatuilla vuoroilla tulee edelleen toteutua turvavälein ja ilman lähikontaktia. Tämä tarkoittaa mm. peliharjoittelussa, voimistelussa, kamppailulajiharjoittelussa pidättäytymistä lähikontaktityyppisestä harjoittelusta. Ulko-olosuhteita voi hyödyntää harjoittelussa. Tilannetta arvioidaan uudelleen talvilomaviikon jälkeen.

Talvilomaviikon lähestyessä Porin kaupunki suosittelee välttämään kaikkea tarpeetonta matkustamista maakuntarajojen ulkopuolelle. Myös matkustamista maakunnan sisällä etenkin leviämisalueille tulee harkita.

Porin kaupunki suosittelee edelleen kasvomaskin käyttöä julkisilla paikoilla sekä kaupungin toimipaikoissa kaikille yli 15-vuotiaille. Kasvomaskia suositellaan myös julkisessa liikenteessä sekä takseissa niin matkustajille kuin kuljettajille.

Lisäksi kaupunki suosittelee kaikkia noudattamaan yleisiä ohjeita turvaväleistä, käsihygieniasta sekä aivastus- ja yskimistavoista. Töihin, kouluun tai muihin julkisiin tiloihin ei tule mennä sairaana tai vähänkään oireisena. Kokoontumisrajoituksissa tulee noudattaa Aluehallintoviraston määräyksiä.

Ajankohtaista tietoa sekä viimeisimmät ohjeistukset koronavirukseen liittyen löytyvät osoitteesta www.pori.fi/korona

Karhuhalli