Pori Sinfonietta striimaa torstaina tangoa – Promenadikeskuksen aulasta ”tanssistudio”

Tangosäveltäjä Astor Piazzollan 100-vuotisjuhlavuoden konsertin johtaa bandoneontaiteilija Henrik Sandås. Verkkokonsertti on katsottavissa suorana Pori Sinfoniettan YouTube-kanavalla torstaina kello 19 alkaen.

Tango del Ángel -verkkokonsertti tuo mukanaan uuden mielenkiintoisen aspektin suoran striimauksen toteuttamiseen: tanssijat, joille on rakennettu tanssitila Promenadikeskuksen aulaan. Katja Koukkula ja Jussi Väänänen tulkitsevat Astor Piazzollan musiikkia reaaliaikaisesti orkesterin soittaessa, mutta eri tilassa. He kuulevat ja näkevät orkesterin aulassa monitoreiden välityksellä.

Henrik Sandås johtaa orkesteria salissa ja tekee tangomusiikin eläväksi oman instrumenttinsa bandoneonin kautta. Sandåsin puhutteleva soittotyyli ja tunteelliset tulkinnat ovat herättäneet ihastusta ympäri Eurooppaa, Venäjää ja Etelä-Amerikkaa.  Hän on yksi Suomen kysytyimmistä tango nuevo -spesialisteista ja omistaa nykyisin enemmän ja enemmän aikaansa myös musiikin säveltämiselle, sovittamiselle ja orkestroinnille. Sandås on orkestroinut kaikki konsertissa kuultavat 100-vuotisjuhlavuotta viettävän Piazzollan (1921-1992) teokset.

Piazzolla kehitti perinteisen argentiinalaisen tangon pohjalta musiikkityylin, jota hän kutsui tango nuevoksi, uudeksi tangoksi. Tämä Buenos Airesin uusi musiikki oli taiturimainen sekoitus perinteisen tangon eksotiikkaa, romantiikkaa ja monia musiikkityylejä. Tango nuevo eroaa perinteisestä argentiinalaisesta tangosta niin muodon, harmonian kuin rytminkäsittelyn osalta. Piazzolla käytti kontrapunktia, dissonansseja, laajennettuja harmonioita ja teki rohkeita kokeiluja laajemmilla sävellysmuodoilla.

Orkesteri ja tanssijat tulkitsevat muun muassa teokset Tango del Ángel, Milonga del Ángel ja Romance del Diablo.

Katja Koukkula ja Jussi Väänänen ovat tanssineet jo muutaman vuosikymmenen. Mukaan mahtuu mittavan kilpatanssiuran lisäksi laaja opetus- ja valmennuskokemus tanssiurheilun parissa, koreografioiden luomista niin kaupunginteattereille kuin yksityisille ryhmillekin ja oman taideparitanssigenren lanseeraaminen teatterin näyttämölle.

Konsertin pariin pääset Pori Sinfoniettan YouTube-kanavalla torstaina kello 19 alkaen. 
 

Tango del Ángel
To 18.2. klo 19 YouTube

Henrik Sandås, bandoneon & joht.
Katja Koukkula, tanssi
Jussi Väänänen, tanssi

Astor Piazzollan sävellyksiä.

Maksuton verkkokonsertti. Katsottavissa vain suorana.
 

Henrik Sandås sekä Katja Koukkula ja Jussi Väänänen