Porin Itätuulen koulussa kolmella oppilaalla todettu lieväoireinen koronavirustartunta

Porin perusturvan tartuntatautiviranomaisen tietoon on eilen tullut, että Itätuulen koulussa 5A ja 9A -luokilla on kolmella oppilaalla todettu lieväoireinen koronavirustartunta.

Tartuttavuusaika lasketaan perjantaista 12.2 alkaen. Altistuneet asetetaan karanteeniin 14 päiväksi laskien altistumispäivästä. Koulu järjestää karanteeniin määrätyille oppilaille etäopetuksen tästä päivästä alkaen. Altistuneita on luokilla 61 oppilasta sekä 7 henkilökuntaa.

Asiasta on eilen tiedotettu perheitä Wilma-viestillä. Porin perusturvan tartuntatautiviranomaiset pyrkivät olemaan altistuneiden vanhempiin henkilökohtaisesti yhteydessä tämän päivän aikana.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4-5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1-14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.

Jos sinulla on lieviäkin koronavirusinfektioon viittaavia oireita, tee oirearvio osoitteessa omaolo.fi tai soita Porin yhteistoiminta-alueen koronaneuvontapuhelimeen, puh. 02 623 4333 joka päivä klo 8-16, muina aikoina voi soittaa Satasairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan puh. 116 117. Puhelimessa tehdyn hoidon tarpeen arvion pohjalta sinut ohjataan tarvittaessa korona-näytteenottoon tai infektiovastaanotolle. Lisätietoja testaamisesta sekä koronaviruksesta löytyy osoitteesta http://www.pori.fi/korona

Huutomerkki