Hiihtolomalla tekemistä riittää talvisäistä nauttien

Parhaat puuhavinkit iloiseen lomaviikkoon Porissa on taas koottu yhteen. Porin kaupunki suosittelee, että hiihtolomasta nautitaan kotiympäristössä, ja tarpeetonta matkustamista vältettäisiin myös maakunnan sisällä.

Porin kaupungin liikuntapalvelut järjestävät hiihtolomaviikolle hauskan bingon. Tuleeko loman aikana vastaan esimerkiksi ketun jäljet hangessa, onko ohjelmassa ulkoilupäivä Kirjurinluodossa, tai hauska villasukkajuoksu? Bingon voi käydä nappaamassa talteen Porin kaupungin Instagram-tililtä hiihtolomaviikolla.

– Bingorivinsä julkaisseiden kesken arvotaan palkintoja, kuten upea Polar Ignite -fitnesskello, sekä Porin suosittuja brändituotteita, kertoo Johanna Kuusisto kaupungin liikunta- ja nuorisoyksiköstä.

Lisäksi Porin kaupunginkirjasto järjestää alakouluikäisille lapsille suunnatun talvihaasteen, jossa hiihtolomaviikon aikana suoritetaan erilaisia tehtäviä, sekä luetaan niihin liittyviä kirjoja.

– Haasteen suorittaneiden kesken arvotaan kirjapalkintoja. Kaupunginkirjasto julkaisee haasteeseen liittyviä kirjavinkkejä Facebook -sivuillaan lomaviikon jokaisena päivänä. Haastelomakkeen sekä lisätietoja haasteesta saa itselleen kirjastosta tai kirjaston verkkosivuilta, kertoo kulttuuriyksikön palveluvastaava Elina Nikola.

Myös Satakunnan Museo tarjoaa kulttuurielämyksiä aikuisille turvallisesti ikkunan takaa Tyylihistoriaa keskiajasta modernismiin -pop-up -näyttelyn myötä. Museon tuulikaappiin pystytetty näyttely kertoo tekstein ja runsain kuvin kunkin tyylikauden historiallisesta kehittymisestä muodin, muotoilun, rakennustaiteen ja taidekäsityön näkökulmasta. Hiihtolomaviikolla pääsee tutustumaan tyyleistä ensimmäisiin, keskiaikaan, renessanssiin ja barokkiin. Näyttelyä pääsee seuraamaan myös Satakunnan museon blogista. 

Ulkoilun ilo jatkuu hiihtolomaviikollakin

Hiihtolomaa päästään tänä vuonna viettämään nimenmukaisissa merkeissä, kun ladut ympäri Poria ovat huippukunnossa, valmiina ottamaan vastaan riemukkaat lomailijat. Päivää voi viettää hiihdon ja pulkkailun merkeissä niin Yyterissä kuin Kirjurinluodossakin. Kirjurinluodossa pääsee viilettämään myös esimerkiksi 500 metrin pituista matkaluistelurataa.

Tiedot liikuntapaikoista löytyvät helposti suoraan puhelimesta Pori liikkuu -sovelluksella. Sovellus on ladattavissa App Storesta sekä Google Play -kaupasta.

Myös sisätiloissa on lupa nauttia lomatekemisestä pakkasen keskellä. Porin kaupungin YouTube-kanavalle on julkaistu uusia matalan kynnyksen jumppavideoita, joiden myötä hiihtolomalla voi kokeilla keppijumppaa, tai talvista retkeä suoraan kotoa käsin.