CrossFit Porissa on tapahtunut altistumisia koronavirukselle perjantaina

Porin perusturvan tartuntatautiviranomaisen tietoon on tullut, että CrossFit Porissa on tapahtunut altistumisia koronavirukselle perjantaina 19.2. klo 17.00-19.45 välillä vedettyjen ryhmien aikana.

Samaan aikaan paikalla on ollut henkilö, joka on myöhemmin todettu korona-positiiviseksi. Kaikkiin altistuneisiin ollaan tänään yhteydessä ja heidät asetetaan karanteeniin.

Kyseisenä aikana muidenkin paikalla olleiden tulee tarkkailla tilannettaan ja mikäli ilmaantuu vähäisiäkin koronvirusinfektioon viittaavia oireita, tulee hakeutua testiin omaan terveyskeskukseen. 
 
Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4-5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1-14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.

Jos sinulla on lieviäkin koronavirusinfektioon viittaavia oireita, tee oirearvio osoitteessa omaolo.fi tai soita Porin yhteistoiminta-alueen koronaneuvontapuhelimeen, puh. 02 623 4333 joka päivä klo 8-16, muina aikoina voi soittaa Satasairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan puh. 116 117. Puhelimessa tehdyn hoidon tarpeen arvion pohjalta sinut ohjataan tarvittaessa korona-näytteenottoon tai infektiovastaanotolle. Lisätietoja testaamisesta sekä koronaviruksesta löytyy osoitteesta http://www.pori.fi/korona
 

Huutomerkki