Porin perusturvan koronarokotukset laajenevat Porin nuorisotalolle

Porin perusturva laajentaa koronarokotuksia Porin nuorisotalolle. Nuorisotalo tullaan avaamaan koronarokotuskäyttöön viikolla 15. Rokotuksia tullaan suorittamaan nuorisotalolla arkisin virka-aikaan klo 8–16. Koronarokotukset jatkuvat muissa rokotuspisteissä aiempaan tapaan.

Nuorisotalon koronarokotukset tapahtuvat nuorisotalon ensimmäisen kerroksen saleissa. Kulku nuorisotalon rokotuksiin tapahtuu pääsisäänkäynnistä, Isolinnankadun ja Isouusikadun kulmasta. Nuorisotaloon on mahdollistettu infektioturvallinen rokotustoiminta ja liikkuminen nuorisotalossa on esteetöntä. Isolinnankadun ja Vähälinnankadun väliin jäävän pysäköintialueen lähinnä nuorisotaloa oleva osa on muutettu rokotusten ajaksi pysäköintialueeksi, jossa saa pysäköidä tunnin ajan ilmaiseksi pysäköintikiekolla. Rokotuksen jälkeen poistuminen rakennuksesta tapahtuu nuorisotalon sivuovesta parkkipaikalle.

-    Koronarajoitusten aikana nuorisotalon tiloja on voitu käyttää lasten ja nuorten harrastustoimintaan. Rokotuskäytön aikana tilojen käyttäminen muuhun toimintaan on keskeytettynä. Tilojen käyttäjiin ollaan yhteydessä ja toiminnoille pyritään mahdollisuuksien mukaan löytämään korvaavia tiloja. Rokotuskäytön kestosta ei pystytä vielä sanomaan tarkkaa aikataulua, joten nuorisotalon tilojen varaamista tulevalle talvikaudelle suunnittelevien tahojen on hyvä jo tässä vaiheessa varautua siihen, että rokotukset saattavat jatkua syksyyn, kertoo liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti.

Porin perusturvan saamat koronarokotemäärät nousevat huhtikuussa siinä määrin, että uuden rokotustilan avaaminen nykyisten rinnalle on noussut välttämättömäksi. Nuorisotalon käyttö rokotustilana nostaa Porin perusturvan rokotuskapasiteetin jopa 10 000 koronarokotukseen viikossa. Tällä hetkellä Porin perusturva on saanut rokotteita kahdesta kolmeen tuhatta viikossa, mutta määrien odotetaan kasvavan kohti kesää edelleen kaksin-kolminkertaisiksi.

Rokotusmäärien kasvamisen vuoksi Porin perusturva rekrytoi 15–30 rokotusluvallista hoitajaa ja opiskelijaa. Haku on avattu Kuntarekryyn.

Karttakuva koronarokotukset nuorisotalolla