Muutoksia Siivoustalkoisiin koronatilanteen vuoksi

Porin seudun jäteneuvonta sekä CIRCWASTE – Kohti kiertotaloutta -osahanke Luuppi valmistelevat keväisiä siivoustalkoita. Koronatilanteen takia koulujen ja päiväkotien talkoiden järjestämisestä on kuitenkin tehty uusi linjaus Porissa.

Porin kaupungin sivistystoimiala on konsultoinut tartuntatautilääkäriä ja tehnyt linjauksen Siivoustalkoiden koronaturvallisuuteen liittyen: Alkuopetuksen oppilaat eivät voi osallistua siivoamiseen. Vanhemmat oppilaat voivat siivota vain, mikäli käytössä on tarttumapihtejä, haravoita ja kertakäyttöiset hanskat sekä hyvä ohjeistus ja valvonta.

Jäteneuvonnalla tai Circwaste -hankkeella ei valitettavasti ole tarjota roskapihtejä tai haravoita. Mikäli talkoot päädytään pitämään tai niiden ajankohta siirretään, niin hanskat ja jätesäkit toimitetaan kouluille ja päiväkodeille. Tämä edellyttää kuitenkin ilmoittautumisen www.pori.fi/siivoustalkoot -sivun kautta viimeistään 15.4. Ennen ilmoittautumista on selvitettävä talkoisiin osallistuvien määrä ja tarvittavien hanskojen koot. Muiden kuin koulujen ja päiväkotien ilmoittautuminen alkaa 15.4.
 
Kannustamme jälleen roskaamattomuuteen, Muovin matka -videon katsomiseen ja roskaantumisaiheisten tehtävien tekoon sivustolla www.pori.fi/muovinmatka. Ulkoillessa voi roskien keräämisen sijaan seurata kevään etenemistä.
 

(Tiedote päivitetty 7.4.2021)

Siivoustalkoot