Koronarokotukset laajenevat kaikkiin riskiryhmäläisiin ja yli 65-vuotiaisiin

Porin perusturvan koronarokotukset laajenevat edelleen. Tiistaista 6.4. alkaen ajan koronarokotukseen voivat ajan varata 16–69-vuotiaat riskiryhmään 1 kuuluvat, 18–69-vuotiaat riskiryhmään 2 kuuluvat sekä kaikki yli 65-vuotiaat Porin perusturvan alueen asukkaat.

Riskiryhmään 1 kuuluvat asiakkaat, joilla on jokin seuraavista riskisairauksista tai -tiloista: elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes sekä Downin oireyhtymä. Riskiryhmään 2 kuuluvat puolestaan asiakkaat, joilla on jokin seuraavista riskisairauksista tai -tiloista: jatkuvaa lääkitystä vaativa astma, vaikea sydänsairaus, muun muassa sydämen vajaatoiminta, hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila, immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen, tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta, vaikea krooninen maksasairaus, uniapnea, psykoosisairaus, sairaalloinen lihavuus (painoindeksi yli 40).

Porin perusturva on saanut koronarokotteita viime viikkoina jopa 3000–4000 annosta viikossa, joten koronarokotukset etenevät vauhdilla. Mikäli ennustetut rokotemäärät pitävät, tullaan rokotuksissa etenemään vielä huhtikuun aikana kaikkien yli 60-vuotiaiden ja mahdollisesti nuorempienkin rokotuksiin. Myös keski-ikäisten kannattaa siis varautua saamaan rokote jo lähiviikkojen aikana.

Porin perusturvan koronarokotusajanvarauksessa on ollut nähtävillä viime aikoina kysynnän vähenemistä. Porin perusturva kehottaa nyt rokotusvuorossa olevia Porin, Ulvilan ja Merikarvian asukkaita varaamaan ajan omaan koronarokotukseensa. Rokotteita on saatavilla nyt hyvin ja on tärkeää, että kaikki rokoteajat varataan, sillä rokotteet säilyvät käyttökelpoisina lyhyimmillään vai muutaman päivän ajan.

Porin perusturvan koronarokotussivusto palvelee osoitteessa pori.fi/korona/rokotukset ja sieltä löytyy ajankohtaisin tieto rokotuksiin liittyen. Sivustolle päivitetään aina vuorossa oleva rokotettava ryhmä, ja sieltä voi seurata myös rokotusmäärien kasvua.

Porin perusturvan ajanvarauksessa ongelmia tiistaina

Porin perusturvan ajanvarausnumeroissa oli tänään tiistaina 6.4. laajamittaisia, operaattorista johtuvia ongelmia. Tästä syystä ajanvarauspuheluihin ei ole kaikissa tapauksissa pystytty vastaamaan ja lisäksi takaisinsoittopyynnöt joudutaan nollaamaan. Mikäli ajanvaraus ei tiistaina onnistunut ja takaisinsoittoa ei saapunut, pyydetään asiakkaita olemaan uudelleen yhteydessä Porin perusturvan ajanvaraukseen.

hoitaja vetää koronarokotetta ruiskuun