Yläkouluikäisten ja sitä vanhempien lasten ja nuorten harrastustoiminta mahdollistetaan 19. huhtikuuta alkaen

Porin kaupunki mahdollistaa 20-vuotiaiden ja sitä nuorempien nuorten ja lasten harrastustoiminnan maanantaista 19. huhtikuuta alkaen.

Satakunnan alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmä ATTR:n suositusten mukaisesti yläkouluikäisten ja sitä vanhempien on mahdollista harrastaa sekä ulko- että sisätiloissa, mikäli toiminta pystytään toteuttamaan koronaturvallisesti ja mahdollisuuksien mukaan lähikontaktia sisältäviä harjoitteita välttäen. Kyseistä ikäryhmää suositellaan harjoittelemaan korkeintaan 6 hengen ryhmissä. Ottelu-, kilpailu- sekä esiintymistoimintaa ei järjestetä. Suositus on voimassa 25. huhtikuuta saakka, jonka jälkeen tilannetta arvioidaan uudelleen.

Alakouluikäisten harrastustoimintaa jatketaan aiempaan tapaan sekä sisällä että ulkona niin, että ottelu-, kilpailu- sekä esiintymistoimintaa ei järjestetä.

– Alueen seurat ovat toimineet tähän mennessä vastuullisesti ja noudattaneet koronatilanteeseen liittyviä ohjeita hyvin. Vielä pitää kuitenkin jaksaa ja toivottavasti seurat jatkavat samaa koronaturvallista linjaa myös kevään edetessä, liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti toteaa.

ATTR suosittelee, että aikuisten harrastustoiminta pidetään keskeytettynä koko Satakunnassa 25. huhtikuuta saakka. Myös yksityisten toimijoiden suositellaan noudattavan suosituksia. Ulkoliikuntapaikat voidaan pitää avoinna omaehtoista liikkumista varten.

Kaupungin tilojen voimassa olevat käyttörajoitukset päättyvät 25. huhtikuuta. ATTR:n on määrä käsitellä tilojen käyttöä kokouksessaan torstaina 22. huhtikuuta, jonka jälkeen asiaa arvioidaan myös Porin kaupungin toimesta.

Koivulan kenttä jalkapallomaalin takaa