Palmgren-konservatorion taiteen perusopetuksen haku on avoinna toukokuun alkuun saakka.

Kevään 2021 oppilasvalinta suoritetaan ilmoittautumisen ja haastattelun perusteella. Hakuaika päättyy torstaina 6. toukokuuta.

– Palmgren-konservatoriossa annetaan taiteen perusopetuksen musiikin laajan oppimäärän mukaista opetusta monipuolisesti klassisessa ja pop/jazz -musiikissa. Musiikin avulla opitaan myös ilmaisu- ja esiintymistaitoja sekä kykyä työskennellä pitkäjänteisesti. Lisäksi musisoiminen yhdessä on elämyksellistä ja hauskaa, kannustaa apulaisrehtori Eeva-Maija Talasma.

– Hakijaksi voi ilmoittautua useampaankin kiinnostavaan soittimeen. Vaihtoehtoisen soittimen ilmoittaminen kannattaa, sillä mikäli ensisijaiseen toivesoittimeen ei ole paikkoja, voidaan tarjota paikkaa toiseen soittimeen. Kaikille hakijoille pyritään tarjoamaan mahdollisuutta aloittaa soitinopinnot syksyllä instrumenttioppilaana tai valmennusryhmissä, kertoo koulutussuunnittelija Klaus Hoffström.

Klassisen ja pop/jazz -laulun opintolinjan oppilasvalinta puolestaan tapahtuu videohaulla. Hakijoille toimitetaan menettelyistä lisätietoa ilmoittautumisajan päätyttyä.

Keväisin perinteisesti järjestetyt soitinesittelyt ovat siirtyneet verkkoon

Palmgren-konservatorio on perinteisesti keväisin esitellyt soittimiaan suosituissa live-konserteissa. Ajan hengen mukaisesti tapahtuma on siirtynyt verkkoon.

– Soitinesittelyjä varten on luotu omat nettisivut, www.palmgrenkonsa.fi, joiden kautta on mahdollista bongata tuttujen soittimien lisäksi myös uusia lempisoittimia sekä tutustua ennalta Palmgrenin opettajiin, Talasma kuvailee.

Palmgren-konservatoriossa voi valita itselleen sopivan soittimen jopa 28 eri vaihtoehdosta. Konservatorion monipuoliset musiikkiopinnot kehittävät laaja-alaista musiikillista osaamista eri musiikkigenreissä.

– Soitinryhmistä edustettuina ovat kaikki jousi- ja puhallinsoittimet, piano, kitara, harmonikka ja laulu sekä kaikki bändisoittimet, luettelee Hoffström.

Lisätietoja taiteen perusopetuksen kevään 2021 hausta sekä linkki hakulomakkeeseen löytyvät Palmgren-konservatorion verkkosivuilta osoitteesta www.pori.fi/tpo-haku.

 

Oppilas, opettaja ja piano