Länsi-Porin koulussa altistumisia koronavirukselle alkuviikosta

Länsi-Porin koulussa on tapahtunut altistumisia Covid-19-infektiolle 19.-20.4. Altistunut on kahdeksan oppilasta ja he ovat pääosin yhdeksänneltä luokalta.

Altistuneet ovat saaneet koululta Wilma-viestin altistumisesta ja perusturvan tartuntatautiviranomainen on tavoittanut osan heistä. Kaikkiin altistuneisiin ollaan yhteydessä torstain aikana.
 
Altistuneiden lähikontaktit asetetaan kahden viikon karanteeniin viimeisestä altistumispäivästä lähtien. Muiden koululaisten opiskelu jatkuu normaalisti. Koulussa on käytetty maskeja oppitunneilla ja sisätiloissa kiitettävästi. Altistumiset ovat tapahtuneet pääosin välitunneilla ja ruokailussa.
 
Karanteeni ei koske altistuneen perheenjäseniä ja he saavat liikkua normaalisti. Jos kuitenkin karanteeniin määrätty sairastuu, hänet on vietävä testiin ja tällöin perheenjäsenten tulee odottaa kotona testivastausta.
 
Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4-5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1-14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.
 
Jos sinulla on lieviäkin koronavirusinfektioon viittaavia oireita, tee oirearvio osoitteessa omaolo.fi tai soita Porin yhteistoiminta-alueen koronaneuvontapuhelimeen, puh. 02 623 4333 joka päivä klo 8-16, muina aikoina voi soittaa Satasairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan puh. 116 117. Puhelimessa tehdyn hoidon tarpeen arvion pohjalta sinut ohjataan tarvittaessa korona-näytteenottoon tai infektiovastaanotolle. Lisätietoja testaamisesta sekä koronaviruksesta löytyy osoitteesta http://www.pori.fi/korona

Huutomerkki