Väinölän lyhytasemalla aukeaa Tarinakahvila – tule tutustumaan radioaseman tiloihin ja historiaan

Porin kaupunki avaa yhdessä T.E.H.D.A.S. ry:n kanssa Tarinakahvilan kahdeksi viikoksi Itä-Porin Väinölän lyhytaaltosemalle sunnuntaina 2. toukokuuta.

Tapahtuma on osa Porin kaupungin EU-rahoitteista Come In! Talking Houses, Shared Stories -hanketta.

Kahden viikon mittainen tapahtuma avaa yleisölle aiemmin suljettuja rakennuksen ensimmäisen kerroksen tiloja, joita aletaan kehittää yhteisö- ja kulttuurikäyttöön.

– Aseman sisä- ja ulkotilaan levittäytyvä Tarinakahvila on avoin tila ja kohtaamispaikka, jossa ilmaisen kahvi- tai teekupposen ja pikkupurtavan äärellä voi jakaa tarinoita Itä-Poriin liittyen sekä tutustua radioaseman tiloihin ja historiaan, kertoo hankekoordinaattori Niilo Rinne.

Lisäksi tarjolla on kolme T.E.H.D.A.S. ry:n Fast Show -taidenäyttelyä sekä lähialueella toteutettujen yhteisötaideprojektien tuloksia. Taustamusiikkina tilassa soi muusikko Pasi Salmen Tarinakahvilalle säveltämä Itä-Porista inspiraationsa saanut ääniraita.

Koronaturvallisessa ja turvavälit mahdollistavassa Tarinakahvilassa järjestetään myös pienimuotoisia tapahtumia, kuten konsertteja, taidetyöpajoja ja elokuvanäytöksiä.

– Luonteeltaan kyseessä on galleriamainen tila, johon voi tulla kokemaan taidetta ja perehtymään historiaan museoiden tapaan sekä jäädä halutessaan kupilliselle sisälle tai piha-alueelle, Rinne lisää.

Tapahtumista tiedotetaan tarkemmin hankkeen Facebook-sivulla. Näyttelyistä saa lisätietoa osoitteessa www.lyhytaaltoasema.fi

 

Väinölän lyhytaaltoasema keväällä