Porin Lyseon koulussa altistumisia koronavirukselle alkuviikosta

Porin Lyseon koulussa on tapahtunut maanantaina 26.4. altistumisia koronavirukselle. Altistumiset ovat tapahtuneet 7A-luokalla. Oppilas on ollut oireettomana koulussa ja hänellä on todettu myöhemmin Covid-19-infektio.

Altistumisten seurauksena 19 oppilasta asetetaan karanteeniin. Oppilaiden huoltajiin pyritään olemaan yhteydessä torstaipäivän aikana perusturvan tartuntatautiyksiköstä.

7A-luokan kaikki oppilaat siirtyvät torstaista 29.4. alkaen etäkouluun terveysviranomaisen määrittelemäksi ajaksi. Muiden osalta työskentely jatkuu normaalisti hygieniaturvallisuus edelleen huomioiden. Altistumiset ovat tämän luokan osalta tapahtuneet ruokailussa. Asiaa on käsitelty koulun, perustuvan ja Satasairaalan tartuntatautiviranomaisten kanssa yhteistyössä.

Karanteeni ei koske altistuneen perheenjäseniä ja he saavat liikkua normaalisti. Jos kuitenkin karanteeniin määrätty sairastuu, hänet on vietävä testiin ja tällöin perheenjäsenten tulee odottaa kotona testivastausta. Tämän hetkisen ohjeen mukaan kaikki altistuneet ohjataan perusturvan toimesta koronatestiin pe 30.4.  

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4-5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1-14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.
 
Jos sinulla on lieviäkin koronavirusinfektioon viittaavia oireita, tee oirearvio osoitteessa omaolo.fi tai soita Porin yhteistoiminta-alueen koronaneuvontapuhelimeen, puh. 02 623 4333 joka päivä klo 8-16, muina aikoina voi soittaa Satasairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan puh. 116 117. Puhelimessa tehdyn hoidon tarpeen arvion pohjalta sinut ohjataan tarvittaessa korona-näytteenottoon tai infektiovastaanotolle. Lisätietoja testaamisesta sekä koronaviruksesta löytyy osoitteesta http://www.pori.fi/korona

Huutomerkki