Porin uimahallit avataan vaiheittain 10. toukokuuta alkaen – lasten ja nuorten harrastustoimintaan lisää lievennyksiä

Satakunnan koronatilanteen siirryttyä takaisin perustasolle Porin kaupunki avaa keskustan ja Meri-Porin uimahallit vaiheittain sekä rajatuin aukioloin ja henkilömäärin maanantaista 10. toukokuuta alkaen. Lisäksi lasten ja nuorten kilpailu-, ottelu- ja esitystoiminnat sallitaan ensi viikosta alkaen tietyin ehdoin.

Keskustan uimahalli avaa ovensa maanantaina 10. toukokuuta ja on avoinna maanantaista perjantaihin kello 12–20. Meri-Porin uimahalli aukeaa tiistaina 11. toukokuuta ja on avoinna tiistaista perjantaihin kello 6–14 ja lauantaisin kello 10–16. Uimahallien asiakasmäärät rajoitetaan kolmannekseen normaalikapasiteetista.

Keskustan uimahalli on auki 4. kesäkuuta saakka ja maauimala avaa ovensa 7. kesäkuuta. Meri-Porin uimahalli on auki juhannukseen saakka.

Lasten ja nuorten harrastustoiminnan osalta 12-vuotiaat ja sitä nuoremmat voivat 10. toukokuuta alkaen kilpailla, otella sekä esiintyä sekä ulko- että sisätiloissa, mikäli esimerkiksi kilpakumppanit tai ottelun vastustaja ovat alueelta, jossa taudin ilmaantuvuus on samalla tasolla.

13–20-vuotiaiden ottelu-, kilpailu- ja esiintymistoiminta sallitaan 10. toukokuuta alkaen ainoastaan ulkotiloissa ja edellyttäen niin ikään, että esimerkiksi kilpakumppanit tai ottelun vastustaja ovat alueelta, jossa taudin ilmaantuvuus on samalla tasolla.

Aikuisten harrastustoiminnan laajempaa vapautumista tarkastellaan Satakunnan alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän toimesta 17. toukokuuta. Tällä hetkellä aikuisten on mahdollista harrastaa ainoastaan ulkotiloissa yleiset hygieniaohjeet huomioiden ja ilman kontakteja.

Kevään ylioppilasjuhlien osalta ylioppilaat voidaan lakittaa 5. kesäkuuta pienissä ryhmissä ja koulujen ohjeita noudattaen. Lakitukset suoritetaan ainoastaan henkilökunnan kanssa ja ilman yleisöä. Tilaisuudet tullaan striimaamaan.

Keskustan uimahalli ulkoa kuvattuna