Kirjurinluodon Tarinapolulla seikkaillaan lastenkirjojen viitoittamilla rasteilla – Tehtävät ratkaistaan lapsen ehdoilla 

Kirjurinluodon leikkipuistojen ja esiintymislavan läheisyyteen on kätketty kahdeksan lastenkirjoihin liittyvää tehtävää toukokuun ajaksi. Tarinapolku on suunnattu erityisesti alle kouluikäisille ja pienille koululaisille. Tehtävät voi suorittaa omatoimisesti, perheen tai yhdessä päiväkoti- tai kouluryhmän kanssa.
Tarinapolun tehtävärasti Kirjurinluodossa

Rasteista kolme on Pelle Hermannin puistossa Angry Birds, Virtuoosi ja Lilliputtimaa -leikkipaikkojen läheisyydessä. Kaksi rastia on Liikennepuisto Vinkkarissa, yksi Lokkilavan lähettyvillä, yksi lähellä lintuhäkkejä ja yksi kahvilan luona. 

- Rastit tunnistaa lepakko Räpästä ja lumikko Sipsistä, jotka seikkailevat tehtäväkorttien kuvituksissa. Räpä ja Sipsi ovat meidän Tarinat tavaksi -hankkeen maskotteja, kertoo projektityöntekijä Salla Wahlman Porin kaupunginkirjastosta.

Rasteilla on kotiin, perheeseen, vaikuttamiseen, luontoon, tarinoihin, pelkoihin, vieraisiin ja kierrätykseen liittyviä tehtäviä. Rastien tehtäväkortteissa on kutakin teemaa sivuavia tekstiotteita lastenkirjoista ja niiden lukemisen jälkeen tehtävät ratkaistaan lapsen oman kokemuksen ja tiedon perusteella.

- Tehtävät käydään läpi lapsen kanssa lukemalla ja keskustelemalla. Osa tehtävistä on pohdiskelua ja osa pientä puuhastelua tai luonnon tutkimista, Wahlman sanoo.

Rasteja ei tarvitse kiertää tietyssä järjestyksessä eikä samalla käyntikerralla. Rastit ovat paikoillaan Kirjurinluodossa 31.5. saakka. Tarinapolun tehtävät on julkaistu myös netissä ja niihin pääsee tästä linkistä.  

Tarinapolulle on perustettu Facebookiin oma Tarinapolku-tapahtuma, johon voi laittaa kommentteja rasteista sekä julkaista kuvia kierrokselta.

Tarinapolun järjestävät yhteistyössä Porin kaupunginkirjaston Tarinat tavaksi -hanke sekä Porin kaupungin varhaiskasvatuksen, esi- ja alkuopetuksen yhteinen Kirjaimista Kirjoiksi -hanke. Hankkeiden tarkoituksena on innostaa lapsia lukemaan, vahvistaa heidän lukutaitoaan ja luoda elämyksiä.

Tarinapolun tehtävärasti Kirjurinluodossa

Tarinapolun tehtävärasti Kirjurinluodossa