Keskustan ja Meri-Porin uimahallit avataan yleisölle ensi viikolla

Keskustan uimahalli avataan yleisökäyttöön maanantaina 10.5. kello 12 ja Meri-Porin uimahalli tiistaina 11.5. kello 6.

Keskustan uimahalli palvelee loppukevään ajan maanantaista perjantaihin kello 12–20. Keskustan uimahalli sulkee ovensa perjantaina 4.6. ja maauimala aukeaa koronatilanteen salliessa maanantaina 7.6. kello 6. Aamupäivisin keskustan uimahallissa järjestetään alakoululaisten ja eskareiden uimaopetusta. Helatorstaina 13.5. keskustan uimahalli on auki kello 10–17 ja Meri-Porin uimahalli on suljettu.

Meri-Porin uimahalli on avoinna 11.5. alkaen tiistaista perjantaihin kello 6–14 sekä lauantaisin kello 10–16. Meri-Porin uimahallin kesäkausi jatkuu juhannusviikolle ja halli sulkeutuu torstaina 24.6.

Uintiaika päättyy uimahalleissa normaaliin tapaan aina 30 minuuttia ennen sulkemisaikaa.

Koronatilanteesta johtuen uimahallien kävijämäärää rajoitetaan kolmannekseen normaalista asiakaskapasiteetista. Tämän myötä sekä pukukaappeja että suihkuja on normaalia vähemmän käytössä. Uimahallien saunat ovat käytössä, mutta saunojen kävijämääriä rajoitetaan, jotta saunoissa voidaan säilyttää riittävät etäisyydet. Rajoitetusta asiakaskapasiteetista johtuen asiakkaiden on syytä varautua siihen, että asiakkaiden sisäänpääsyä voidaan joutua rajoittamaan hetkellisesti.

Lainattavia välineitä ei oteta uimahalleissa hygieniasyistä vielä käyttöön, joten asiakkaiden tulee varata esimerkiksi oma vesijuoksuvyö mukaan, mikäli tulevat vesijuoksemaan. Pääkirjaston Liikuttamosta saa lainattua vesijuoksuvöitä.

Uimahallien inva-saunat ovat ainoastaan Kela:n korvaamaan allasterapiaan oikeutettujen sekä avustaja- tai vammaiskortin haltijoiden käytössä. Uimahallien kuntosalit pidetään vielä toistaiseksi suljettuna, niiden avautumista arvioidaan aikuisten harrastustoiminnan vapautumisen yhteydessä.

Seniori- ja vuosikortit sekä sarjarannekkeet

Seniorikortti on poikkeavista aukioloajoista johtuen voimassa keskustan uimahallilla kello 12–16 ja Meri-Porin uimahallissa koko aukioloajan. Seniori- ja vuosikorttien voimassaoloa jatketaan uimalaitosten käyttökatkon osalta. Uimalaitosten kertalippujen voimassaoloa jatketaan 6 kuukautta alkuperäisestä voimassaolokuukaudesta. Käyttöajan pidennys sekä seniori- ja vuosikortteihin että kertalippuihin tehdään uimalaitoksen kassalla.

Sarjarannekkeiden voimassaoloaikaa lisätään 180 vuorokautta uimahallien kassajärjestelmän kautta. Voimassaolon jatkaminen ei vaadi toimenpiteitä asiakkaalta.

Uimahalleissa tulee käyttää kasvomaskia muualla kuin peseytymis- ja uimatiloissa voimassa olevien maskisuositusten mukaisesti. Kaikkien asiakkaiden tulee noudattaa turvavälejä, yskimis- ja käsihygieniaa sekä muita viranomaisohjeita. Sairaana ei saa tulla liikuntapaikoille. Aikuisten vastuulla on huolehtia, että myös lapset noudattavat suosituksia. Uimahalleissa on joko käsienpesumahdollisuus tai käsidesiä.

 

Keskustan uimahalli ulkoa kuvattuna