Aikuisten harrastustoimintaa laajennetaan – ylioppilasjuhlia voi järjestää porrastetusti 20 hengen ryhmissä

Satakunta on toukokuun alussa siirtynyt perustasolle, mutta rajoitusten keventämistä toteutetaan edelleen maltillisesti ja porrastetusti.

Lounais-Suomen AVI:n päätöksen mukaisesti Satakunnan alueella yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voidaan 12.-25.5. välillä järjestää enintään 20 osallistujalle edellyttäen, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa.

Porin lukiot järjestävät ylioppilaiden lakitukset koulujen lähettämien ohjeiden mukaisesti. Yleisöllä ei ole mahdollisuutta osallistua lakituksiin. Yksityisiä ylioppilasjuhlia on mahdollista järjestää porrastetusti enintään 20 hengen ryhmissä. Juhlia järjestäviä suositellaan pitämään listaa osallistujista kaiken varalta.

Aikuisten on jo aiemmin ollut mahdollista harrastaa ulkotiloissa yleiset hygieniaohjeet huomioiden ja ilman kontakteja. Maanantaista 17.5. alkaen aikuisten harrastustoiminta sisätiloissa mahdollistetaan enintään 20 hengen ryhmissä samat hygieniaohjeet huomioiden ja ilman kontakteja. Seuravuorot aikuisten harrastustoiminnan puitteissa saadaan käyntiin samana päivänä. Mahdollisuus koskee myös kansalaisopistoja, Porin taidekoulua ja Palmgren konservatoriota

Maanantaista 17.5. alkaen kaupungin sisäliikuntatilat ovat käytettävissä myös aikuisten harrastustoimintaan. Tämän myötä myös kuntosalit avataan yleisökäytölle: keskustan ja Meri-Porin uimahallien kuntosalit, urheilutalo, stadion, Lavia, Levo ja Reposaari. Noormarkun urheilutalon kuntosali aukeaa perjantaina 21.5.

Myös lasten ja nuorten leiritoiminta mahdollistetaan enintään 10 hengen ryhmille. Mikäli Porin tartuntatilanne pysyy edelleen hyvänä, voidaan henkilörajaa lieventää vielä toukokuun aikana.

Noormarkun kuntosalin laitteita