Lasten ja nuorten harrastustoimintaan lisää lievennyksiä – kirjastojen lukusalit avataan

Satakunnan ollessa epidemiologisesti edelleen perustasolla, Porin kaupunki mahdollistaa 13–20-vuotiaiden ottelu-, kilpailu ja esiintymistoiminnan myös sisätiloissa 24. toukokuuta alkaen.

Satakunnan alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän suositusten mukaisesti 13–20-vuotiaiden ottelu-, kilpailu- ja esiintymistoimintaa voidaan toteuttaa sisä- ja ulkotiloissa perustasolla olevien paikkakuntien kanssa. Harrastustoiminta on sallittu myös sisätiloissa oman joukkueen tai ryhmän kesken. Mikäli paikalla on yleisöä, tulee huomioida AVI:n voimassa oleva määräys koskien yleisötilaisuuksia. Seurojen tulee huomioida myös oman lajiliittonsa ohjeistukset harjoittelua, kilpailutoimintaa sekä lasten ja nuorten kilpailutapahtumia koskien sekä ohjeistaa omia ryhmiään toimimaan yhtenäisten linjausten mukaisesti.

Lasten, nuorten sekä aikuisten harrastustoimintaa sekä mahdollisia kilpailutoimintaa koskevia lisälievennyksiä käsitellään ATTR:n toimesta torstaina 27. toukokuuta.  

Tiistaista 25. toukokuuta alkaen Porin kirjastojen lukusalit avataan hygienia- ja aikarajoitteita (2h/hlö) käyttäen. Omatoimiaukiolot otetaan jälleen käyttöön ja 15 minuutin asiointirajoitus poistuu käytöstä. Lisäksi työskentelyhuoneet, kuten mikrofilmi, tutkija- sekä musiikkihuoneet avataan asiakaskäyttöön. Tarkemmat ajankohdat sekä toimenpideohjeet löytyvät kirjaston verkkosivuilta.

Kesäleireillä suositellaan edelleen toimimaan rajatuissa enintään 10 henkilön ryhmissä, jotka majoittuvat, ruokailevat ja toimivat yhdessä siten, ettei synny kosketusta muihin mahdollisesti samaan aikaan samassa keskuksessa toimivien ryhmien kanssa. Mikäli leiritoiminta käynnistyy, leirille tulisi sallia osallistuminen vain oireettomana. Leirien ja tapahtumien järjestelyistä tulee sopia paikkakunnan tartuntatautiviranomaisten kanssa.

Pääkirjasto