Maauimala aukeaa kesäkuussa – harrastustoimintaan luvassa lisää lievennyksiä

Porin maauimala avataan maanantaina 7. kesäkuuta. Avaaminen tapahtuu voimassa olevia rajoituksia sekä suosituksia noudattaen. Maauimalan asiakkailta peräänkuulutetaan vastuullisuutta, jotta uiminen on mahdollista läpi kesän.

– Varsinaisia asiakasmäärärajoitteita ei ole, mutta tilannetta seurataan tarkasti ja ilmoitamme verkkosivuilla, onko maauimalassa ruuhkaa vai tilaa. Aurinkoisina hellepäivinä voimme joutua viime kesän tapaan rajoittamaan sisään otettavaa asiakasmäärää. Asiakasmäärän hetkellinen rajoittaminen perustuu maauimalan henkilökunnan yhteiseen arvioon siitä, miten voimassa olevia rajoituksia esimerkiksi riittäviä etäisyyksiä koskien voidaan noudattaa, sanoo liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti.

Ennen maauimalaan lähtöä kannattaa tarkistaa asiakastilanne osoitteessa www.pori.fi/maauimala. Verkkosivuilla kerrotaan, onko maauimalassa tilaa vai ruuhkaa juuri sillä hetkellä. Mikäli asiakkaiden sisään ottamista joudutaan rajoittamaan, asiasta ilmoitetaan verkkosivujen lisäksi myös maauimalan portilla.

Maauimalan tilavat saunat mahdollistavat sen, että ne ovat maauimalassa käytössä. Saunojien määrää kuitenkin rajoitetaan, jotta riittävät etäisyydet saunojien välillä saadaan toteutumaan. Miesten saunaan löylyttelemään pääsee 12 henkilöä kerralla ja naisten saunaan 10. Uimavalvojan tarkkailevat ohjeiden noudattamista sekä pesu- että pukutiloissa.

– Aikuisten tehtävänä on huolehtia, että myös lapset noudattavat etäisyyksiä ja ohjeistuksia. Maauimalassa on saatavilla myös puhdistusaineita esimerkiksi aurinkotuolien ja penkkien puhdistamista varten, Lahti muistuttaa.

Vesijumpat jatkuvat maauimalassa suunnitelmien mukaisesti, mutta niihin otetaan alkukesästä maksimissaan 50 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Osallistujamäärää tarkastellaan kesän edetessä. Lisätietoja kesäjumpista kaupungin verkkosivuilta.

Maauimala on normaalisi avoinna 7. kesäkuuta alkaen maanantaista perjantaihin kello 6–21, lauantaisin kello 6–18 ja sunnuntaisin kello 10–18. Juhannuksena maauimala palvelee poikkeusaikataulujen mukaan.

Maauimalan avaamisen myötä Meri-Porin uimahallissa siirrytään 7. kesäkuuta alkaen normaaliin kesäaikatauluun, jolloin hallin on auki maanantaista keskiviikkoon kello 12–20 sekä torstaista perjantaihin kello 12–19. Meri-Porin uimahallin on avoinna 24. kesäkuuta saakka.

Lasten, nuorten ja aikuisten harrastustoimintaan lisälievennyksiä

Satakunnan alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän suositusten mukaisesti aikuisten ulkotiloissa toteutettava normaali ryhmäharrastaminen sekä ottelutoiminta voidaan aloittaa 31. toukokuuta alkaen.

20-vuotiaiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ottelu-, kilpailu- ja esiintymistoiminta sekä ulkona että sisätiloissa on sallittua 31. toukokuuta alkaen. Otteluita ja kilpailuja voidaan järjestää vastustajan tai osallistujien kotipaikkakunnan koronatilanteesta riippumatta.

Museoiden sekä muiden kulttuuritilojen osalta toiminta tulee järjestää rajatulle asiakasmäärälle siten, että voidaan säilyttää turvavälit ja noudattaa tartuntatautilain mukaisia ohjeita. Mikäli tiloissa järjestetään toimintaan liittyviä yleisötilaisuuksia, tulee niiden osalta noudattaa AVI:n voimassa olevaa 50 henkilön kokoontumisrajoitusta.

ATTR suosittelee, että yli 50 henkilön yksityistilaisuuksia ei järjestettäisi. Tilaisuuksissa tulee noudattaa THL:n suosituksia etäisyyksistä ja hygieniasta. Sisätiloissa suositellaan suu-nenäsuojuksen käyttöä THL:n ohjeistuksen mukaisesti, etenkin jos turvavälejä ei kyetä noudattamaan. Yksityistilaisuuksien järjestelyissä tulisi huomioida tilan koko ja suosia ulkona pidettäviä tilaisuuksia.

Porin maauimala kesällä 2019