Senioreille on tarjolla maksutonta vesiliikuntaa kesäkuussa – ilmoittautumiset alkavat

Porin kaupungin liikuntapalvelut toteuttaa yli 65-vuotiaille suunnattuja, maksuttomia vesijumppia keskustan uimahallissa kesäkuun ajan. Uimahalli on maauimalan aukeamisen myötä suljettuna yleisökäytöltä, mutta seniorikortti-ikäisten on mahdollista osallistua ohjattuihin vesiliikuntaryhmiin heinäkuun ensimmäiselle viikolle saakka.

– Vesiliikunta on monelle ikäihmiselle ainoa tapa liikkua. Uimalaitokset olivat suljettuna yleisökäytöltä yli viiden kuukauden ajan. Tämä aiheutti monelle, erityisesti ikääntyneille pitkän katkon toimintakykyä ylläpitävään liikuntaan. Lasten ja nuorten sekä aikuisten harrastustoiminta on käynnistynyt taas koronarajoitusten väljennyttyä, joten haluamme järjestää jotain toimintaa myös ikääntyville. Helmikuun lopussa asti päättynyttä Innostetaan Ikiliikkujaksi -hanketta jouduttiin viime vuoden aikana mukauttamaan koronatilanteeseen, joten päätimme järjestää hankeen kohderyhmälle ylimääräisen mahdollisuuden ohjattuun vesiliikuntaan, toteaa liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti.   

Keskustan uimahalli on aina kesällä suljettuna, sillä hallin henkilökunta toimii kesäisin maauimalassa. Vesijumpat toteutetaan liikunnanohjauksen vetäminä ryhmätoimintoina monitoimialtaassa, joten hallissa ei ole erillistä uimavalvontaa tuolloin. Tästä syystä uimahalliin ei voida ottaa yleisöuimareita kesätauon aikana. 

Kuusi viikoittain järjestettävää vesivoimisteluryhmää kokoontuvat maanantaisin kello 8.00–8.45 ja 9.30–10.15, tiistaisin kello 9.00–9.45 ja 10.30–11.15 sekä keskiviikkoisin kello 9.00–9.45 ja 10.30–11.15.   

Ryhmiin ilmoittautuminen tapahtuu torstaina 3. kesäkuuta kello 8.00–13.00. Ilmoittautuminen tehdään puhelimitse numeroon 044 701 1420 tai 044 701 1412. Myös myöhemmin on mahdollista tiedustella paikkaa.   

– Vesivoimistelu on tehokasta liikuntaa, joka sopii erinomaisesti juuri ikääntyneille. Vedessä voi liikkua monista sairauksista ja vaivoista huolimatta. Ikääntyneillä on vedessä liikkuessaan mahdollisuus tehdä monia liikkeitä pidempään kuin kuivalla maalla. Lisäksi aina on mahdollisuus soveltaa harjoitusta oman kunnon mukaan rauhoittamalla tahtia, kertoo erityisliikunnanohjaaja Jenni Taimi.  

Vesiliikunnan hyödyt eivät rajoitu ainoastaan fyysisen toimintakyvyn kohentumiseen.   

– Yksi tärkeimmistä positiivisista vaikutuksista on yhteisöllisyys. Ryhmässä liikkuminen nostaa mielialaa ja erityisesti eristyksissä olon jälkeen sosiaaliset kohtaamiset ovat tärkeitä. Kannustankin kaikkia ikäihmisiä lähtemään yhteiselle vesijumppahetkelle, kannustaa Taimi.  

Porin maauimala palvelee asiakkaita 7.6.–15.8. välisen ajan ja keskustan uimahalli sulkeutuu muilta asiakkailta. Vesijumppia järjestetään maauimalassa suunnitelmien mukaisesti ja tarjolla on useita vesijumpparyhmiä viikoittain myös alle 65-vuotiaille. Lisätietoja maauimalan aukioloajoista ja jumpista löytyy kaupungin verkkosivuilta. Maauimalan avaamisen myötä Meri-Porin uimahallissa siirrytään 7. kesäkuuta alkaen normaaliin kesäaikatauluun, jolloin halli on auki maanantaista keskiviikkoon kello 12–20 sekä torstaista perjantaihin kello 12–19. Meri-Porin uimahallin on avoinna 24. kesäkuuta saakka.  

Pori kuulu Voimaa Vanhuuteen -verkostoon, jonka tavoitteena on edistää vielä kotona itsenäisesti pärjäävien, toimintakyvyltään heikentyneiden ikäihmisten liikkumiskykyä, osallisuutta ja itsenäistä selviytymistä terveysliikunnan avulla. Vuoden 2020 aikana toteutettu, helmikuussa päättynyt Innostetaan Ikiliikkujaksi -hanke käynnistettiin tukemaan Voimaa Vanhuuteen -työtä.  

 

Keskustan uimahalli ulkoa kuvattuna