SuomiAreenalla keskustellaan taiteesta ja tieteestä lasten ja nuorten elämässä 

Taiteen tekemisen ja tutkitun tiedon merkitys lasten ja nuorten elämässä, kasvussa ja hyvinvoinnissa nousee keskusteluun SuomiAreenassa heinäkuussa.

SuomiAreenan keskustelutilaisuudessa Tiede, taide ja nuoret -maailman pelastuspaketti aiheena on taiteen tekemisen ja tutkitun tiedon merkitys lasten ja nuorten elämässä, kasvussa ja hyvinvoinnissa. Keskustelussa nostetaan esiin mielenkiintoisia toimintatapoja, joita tiede- ja taidekasvatuksessa on kokeiltu. Keskustelutilaisuus pidetään 12.7.2021 Helsingissä ja verkkolähetystä voi seurata SuomiAreenan tapahtumasivulla. 

Tiede ja tutkimus ovat yhteiskuntamme kasvun, hyvinvoinnin ja kehityksen peruspilareita.  Tutkitulle tiedolle on juuri nyt tarvetta niin yhteiskunnallisten haasteiden kuin kansalaisten arjen kysymysten ratkaisemisessa.

– Viimeistään nyt poikkeusaikoina taiteen ja kulttuurin merkitys kunkin meistä hyvinvoinnille on tullut ilmiselväksi, toteaa lastenkulttuurikeskus Kruunupään johtaja Piritta Huhta

Sivistystyönantajat ry:n , Suomen Akatemian, Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton ja lastenkulttuurikeskus Kruunupään järjestämässä tilaisuudessa keskustelevat Sivistystyönantajat ry:n toimitusjohtaja Teemu Hassinen, Tiedekeskus Heurekan toimitusjohtaja Mikko Myllykoski, johtaja Päivi Setälä lastenkulttuurikeskus Kruunupäästä, akatemiatutkija Carita Lindstedt-Kareksela Jyväskylän yliopistosta, Taidetestaajat-hankepäällikkö Joonas Keskinen ja lukiolainen, entinen taidetestaaja Helmi Isotupa. Keskustelutilaisuuden juontaa toimittaja Kirsi Alm-Siira

Tilaisuus on osa Tutkitun tiedon teemavuoden ohjelmaa, jonka tavoitteena on lisätä ymmärrystä tutkitun tiedon luonteesta, sen merkityksestä arjessa sekä mahdollisuuksista globaalien ongelmien ratkaisussa. 

 

 

  

 

 

Kuvituskuva