Haastepyöräilykampanja päätökseen – Porissa poljettiin yli 175 000 kilometriä!

Kokonaisuudessaan tämän vuoden Haastepyöräilykampanjassa 1. toukokuuta ja 27. kesäkuuta välisenä aikana poljettiin 1 405 016 pyöräilykilometriä, joka on lähes 500 000 kilometriä enemmän, kuin viime vuonna. Myös porilaiset tuplasivat tuloksensa vuoden takaisesta.

Vapusta juhannukseen järjestettävässä perinteisessä Haastepyöräily -kampanjassa oli mukana 33 kuntaa, jotka kisailivat kolmessa eri sarjassa. Tulokset ja sijoitukset määräytyivät poljettujen kilometrien suhteuttamisesta kaupungin tai kunnan asukaslukuun.

– Mainittavaa menestystä ei kuntakisasta tällä kertaa tullut, mutta poljettuja kirjauksia kertyi tänä vuonna kampanja-aikana Porin osalta yhteensä yli 175 000 km, joka on noin puolet enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana. Tänä vuonna myös Porin kaupungin oma henkilökunta haastettiin ensimmäistä kertaa kampanjaan mukaan, kertoo Jan Hydén liikuntapalveluista.

Pyöräiltyä matkaa kertyi asukaslukuun suhteutettuna noin 2 kilometriä henkilöä kohden. Kaikkien kampanjaan osallistuneiden kesken arvotaan palkinnoksi muun muassa lahjakortteja, pyörätarvikkeita ja uimalippuja. Voittajiin otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti elokuun aikana.

Pyöräilykilometrit kirjattiin pääasiassa Haastepyöräilysovelluksen kautta älypuhelimella tai tietokoneella. Kilometrit oli mahdollista täyttää myös paperiseen haastepyöräilykorttiin, joita palautui liikuntapalveluihin muutamia.

– Vaikka kampanja päättyi juhannukseen, kannattaa pyöräilykilometrien keräämistä jatkaa edelleen.  Porista monipuolisia reittejä niin kaupunki- kuin maastopyöräilyynkin. Kelitkin ovat kohdillaan. Pyöräily on myös hyvä ja monipuolinen harrastus ja jos haluaa kokeilla esimerkiksi maastopyöräilyä, eikä omista omaa pyörää voi sellaisen vuokrata itselleen maksutta kirjastosta, vinkkaa Hydén.

 

Pyöräilijät keskustassa