Porin Ravintola Amarillossa altistumisia koronavirukselle sunnuntaina

Porin perusturvan tartuntatautitiimin tietoon on tullut, että Porin Amarillossa on vieraillut koronaan sairastunut ulkopaikkakuntalainen henkilö tartuttavuusaikana.

Henkilö on ollut Amarillossa 4.7. klo 20-21.15 välisenä aikana. Kyseisenä aikana paikalla olleiden kannattaa hakeutua pienienkin oireiden ilmetessä koronatestiin.
 
Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4-5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1-14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.
 
Jos sinulla on lieviäkin koronavirusinfektioon viittaavia oireita, tee oirearvio osoitteessa omaolo.fi tai soita Porin yhteistoiminta-alueen koronaneuvontapuhelimeen, puh. 02 623 4333 joka päivä klo 8-16, muina aikoina voi soittaa Satasairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan puh. 116 117. Puhelimessa tehdyn hoidon tarpeen arvion pohjalta sinut ohjataan tarvittaessa korona-näytteenottoon tai infektiovastaanotolle. Lisätietoja testaamisesta sekä koronaviruksesta löytyy osoitteesta http://www.pori.fi/korona

 

Huutomerkki