Porilaisissa ravintoloissa mahdollisia altistumisia koronavirukselle viime viikonloppuna

Porin perusturvan tartuntatautitiimin tietoon on tullut, että ulkopaikkakuntalainen koronaan sairastunut henkilö on vieraillut ravintoloissa Porissa viime viikonloppuna. Mahdollisia altistumispaikkoja ovat perjantaina 16.7. Heidi’s Bier Bar klo 24.00 jälkeen, baarin sulkemiseen asti sekä lauantaina 17.7. Amarillon terassi klo 23.00-24.00 ja Ravintola Punainen Kukko klo 24.00 jälkeen, sulkemiseen asti.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4-5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1-14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.

Jos sinulla on lieviäkin koronavirusinfektioon viittaavia oireita, tee oirearvio osoitteessa omaolo.fi tai soita Porin yhteistoiminta-alueen koronaneuvontapuhelimeen, puh. 02 623 4333 joka päivä klo 8-16, muina aikoina voi soittaa Satasairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan puh. 116 117. Puhelimessa tehdyn hoidon tarpeen arvion pohjalta sinut ohjataan tarvittaessa korona-näytteenottoon tai infektiovastaanotolle. Lisätietoja testaamisesta sekä koronaviruksesta löytyy osoitteesta http://www.pori.fi/korona

Huutomerkki