Löydä oma retkesi – luontoretket starttaavat kiinnostavalla perhosretkellä

Retkiesite vuodelle 2021 Porin seudulla järjestettävistä perinteisistä luontoretkistä ja -tapahtumista on nyt julkaistu. Retkiä löytyy kuutamomelonnasta sieniretkeen ja tapahtumia on kompostorin syyshuolto -kurssista erilaisiin näyttelyihin. Tutustu retkiin sekä tapahtumiin ja varaa paikkasi!

Retkiesite on saatavilla Palvelupiste Porinasta, Luontotalo Arkista, pääkirjastosta ja Visit Porista. Esite löytyy myös kaupungin verkkosivuilta.

Ensimmäinen retki järjestetään lauantaina 7. elokuuta, jolloin päästään etsimään ja tarkkailemaan perhosia. Päiväperhosretkellä liikutaan Porin ympäristön paahteisilla alueilla ja peltoaukeiden laidoilla perhosia etsien. Retken oppaana toimii perhosharrastaja Martti Uusitalo. Katso retkiesitteestä retken tarkemmat tiedot ja ilmoittaudu mukaan täällä.

Retkiesitteessä kerrotaan retkien aikataulut, ohjeet pukeutumista ja tarvittavia välineitä varten sekä ilmoittautumisohjeet ja -päivämäärät. Retkikuljetuksiin pääsee retkestä riippuen mukaan Noormarkusta, Porista ja Ulvilasta. Retket ovat pääosin maksuttomia, tai välineistä peritään pieni vuokra.

Järjestämisestä vastaavat melontaseura Melamajavat ry, Porin Latu ry, Porin Lintutieteellinen Yhdistys ry ja Porin Seudun Sieniseura ry yhteistyössä Porin kaupungin elinvoima- ja ympäristötoimialan sekä Satakunnan Vihertietokeskuksen kanssa.

 

Oranssi perhonen valkoisella kukalla vihreän niityn keskellä