12-15-vuotiaiden koronarokotukset perusturvan alueella aloitetaan 16.8. kouluissa

Yläkouluikäiset rokotetaan kouluissa koulu- ja opiskeluterveydenhoitajien toimesta alkaen maanantaina 16.8.

Lupa rokotukseen kysytään kirjallisesti huoltajilta tänään keskiviikkona 11.8. jaetulla lapulla. Alaikäinen voi myös itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Molempien huoltajien lupa-allekirjoitusta ei pääsääntöisesti tarvita, jos alaikäinen oppilas voi itse päättää rokotuksestaan. Toivottavaa kuitenkin on, että ainakin yhden huoltajan allekirjoitettu lupa on käytössä. Jos molempien huoltajien allekirjoitettu lupa jonkun oppilaan kohdalla tarvitaan, kouluterveydenhoitaja kontaktoi huoltajat.

Huoltajille ja oppilaille ilmoitetaan tarkemmat, koulukohtaiset rokotuspäivät Wilma-viestillä. Tehosterokote annetaan 8 viikon kuluttua.

Porissa kuudesluokkalaisista ne, jotka ovat täyttäneet 12 vuotta, rokotetaan ajanvarauksella nuorisotalolla. Merikarvian ja Ulvilan 12-vuotiaille kuudesluokkaisille voidaan varata aika myös oman kunnan tai kaupungin terveysasemalle. Samoin lavialaiset voivat varata rokotuksen Lavian terveysasemalle.

Mikäli yläkouluikäisen nuoren rokotus halutaan hoitaa muulla tavoin kuin koulussa, tulee varata aika koronarokotusajanvarauksesta: 02 623 4360.

Mopoja ja nuoria