Väinölään rakennettu kasvava maalaus - taiteilijoina toimivat alueen asukkaat

Kasvava maalaus (Growing Canvas) on taiteellisesti muotoiltu puutarha, joka toteutetaan Porin Väinölän Joukahaisenpuiston luoteisosaan kahden taiteilijan ja Väinölän asukkaiden yhteistyönä. Ensimmäiset istutukset tehtiin elokuussa 2021 ja niitä jatketaan keväällä 2022.

Kasvavan maalauksen maalareita ovat Väinölän asukkaat, jotka täyttävät maalauksen tyhjät tilat erivärisillä kukilla. Toiveena on, että väinöläläiset ottavat puutarhan omakseen ja jatkavat sen hoitoa projektin päätyttyä, mutta tarvittaessa paikka ennallistetaan vuoden 2022 jälkeen.

Kasvavan maalauksen polut ovat ihmisen kämmenen elämänviivojen innoittamia. Osa käsiemme elämänviivoista on näkyvämpiä ja osan huomamme vain, jos katsomme tarkemmin. Kämmenet kertovat meistä paljon; ne kertovat tarinaamme ja sitä, kuinka olemme käsiämme käyttäneet sekä millaista työtä olemme elämämme aikana tehneet.

Teoksen taustalla on taiteilijapariskunta Petri Haavisto ja Julia Kovacs-Haavisto.

Growing Canvas -teos on osa Ympäristöministeriön Lähiöohjelma 2020-2022:een kuuluvaa Porin kaupungin Itä-Poriin sijoittuvaa Kulttuuriviritin-hanketta.

Lapset ja nainen istuttavat kukkia Growing Canvas -taideteokseen Väinölässä