Noormarkun Aurinkokulma Oy:n asumispalveluyksikön ja vuorohoidon testauksissa todettu kaksi uutta koronatartuntaa – altistuksia myös kouluissa ja päiväkodeissa

Noormarkun Aurinkokulma Oy:n asumispalveluyksikön ja vuorohoidon testauksissa todettu kaksi uutta koronatartuntaa. Henkilökunnan testaukset ovat vielä osittain kesken.

Tilannetta on arvioitu yhdessä Aurinkokulma Oy:n, Porin perusturvan tartuntatautiviranomaisten ja Satasairaalan infektioyksiön kanssa. Valitsevan tilanteen vuoksi kaikki Aurinkolinnan ja Aurinkokulman sekä osa Aurinkotuvan asukkaista joudutaan asettamaan karanteeniin 12.9-21.9. väliseksi ajaksi. Karanteenin aikana näissä yksiköissä ei voi vierailla. Aurinkotuvan toiminta ja päivätoiminta keskeytetään 12.-21.9. väliseksi ajaksi.
 
Korona-altistuksia on tapahtunut myös Myötätuulen koulussa ja Noormarkun yhtenäiskoulussa sekä Kiertokadun ja Pilke Välkeen päiväkodissa. Pilke Välkkeen päiväkodissa altistunut on osa Tähdenlennot ja Onnentähden ryhmän lapsista, yhteensä 30 lasta sekä 3 työntekijää. Myötätuulen koulussa on maanantaina 6. ja tiistaina 7.9. altistuneita noin 35 oppilasta 3. A ja B-luokilta ja iltapäiväkerhosta ja lisäksi kaksi henkilökunnan edustajaa. Noormarkun yhtenäiskoulussa altistuneita on 4. luokalla 22 oppilasta ja kolme opettajaa. Kiertokadun päiväkodissa on altistunut maanantaina ja tiistaina 6.-7.9. Veijarit ryhmässä 16 lasta ja mahdollisesti muutama henkilökunnan jäsen.

Lisäksi WinNovan maahanmuuttajien kielikoulutuksen pienryhmässä on altistunut 7 opiskelijaa ja kaksi henkilökunnan edustajaa 6.-7.9.
 
Koronainfektiolle on voinut viime viikon aikana altistua myös:
•         Kuntosali Power Teamsissa 6-7.9. klo 17-19
•         Käppärän kirjastossa 8.-9.9.
•         Ravintola Merry Monkissa 10.9. klo 11-12
 
Useiden joukkoaltistusten vuoksi Porin perusturvan tartunnanjäljitys on tällä hetkellä voimakkaasti kuormittunut ja ensitiedon välittämisessä altistuneille käytetään sähköisiä kanavia, kuten tekstiviestiä. Tartunnanjäljittäjien henkilökohtaiseen yhteydenottoon pyritään niin pian kuin mahdollista.
 
Porin perusturvan tartuntatautiviranomaiset ovat yhteydessä altistuneisiin henkilökunnan jäseniin ja altistuneiden oppilaiden huoltajiin ja vanhempiin lähipäivien aikana. Mikäli heille tulee koronavirukseen viittaavia oireita, heidän on syytä hakeutua testiin.
 
Karanteenin kesto on 10 vuorokautta. Karanteeni voi olla lyhyempi, mikäli karanteenin kuudentena päivänä kaikista altistuneista otetaan koronanäyte ja tulokset ovat negatiivisia. Jos positiivisia löydöksiä ilmenee, täytyy tilanne arvioida uudestaan.
 
Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4-5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1-14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.
 
Jos sinulla on lieviäkin koronavirusinfektioon viittaavia oireita, tee oirearvio osoitteessa omaolo.fi tai soita Porin perusturvan yhteistoiminta-alueen koronaneuvontapuhelimeen, puh. 02 623 4333 joka päivä klo 8-16, muina aikoina voi soittaa Satasairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan puh. 116 117. Puhelimessa tehdyn hoidon tarpeen arvion pohjalta sinut ohjataan tarvittaessa korona-näytteenottoon tai infektiovastaanotolle. Lisätietoja testaamisesta sekä koronaviruksesta löytyy osoitteesta http://www.pori.fi/korona

 

Huutomerkki