Ilmoittaudu mukaan sieniretkelle Kullaan maisemiin ja innostu sienestämisestä

Aloitteleville sienestäjille järjestetään yhteinen sieniretki lauantaina 18. syyskuuta Kullaan maisemissa. Lähde mukaan oppimaan sienten tunnistamisesta, käsittelystä, käytöstä ja säilönnästä!

Ennen metsään lähtöä käydään läpi ohjeet sienestäjälle ja sienten tunnistuksen alkeet. Maastossa kerätään itsenäisesti omaan koriin sieniä syötäväksi ja tunnistettavaksi. Metsäosuuden jälkeen jokaisen sienestäjän saalis käydään läpi ja lajitellaan syötäviin ja kelvottomiin sieniin. Retkellä annetaan lisäksi ohjeita sienten käsittelyn, käyttöön ja säilömiseen.

Mukaan retkelle otetaan kori, sieniveitsi, kumisaappaat ja eväät. Huomaathan, että muovipussi ei sovellu keruuvälineeksi. Retkipäivä alkaa kello 8.00 ja päättyy noin kello 14.30.

Ilmoittaudu mukaan sieniretkelle Kullaan maisemiin täällä. Mikäli verkkoilmoittautuminen ei ole mahdollista, voi ilmoittautua puhelimitse numeroon 044 701 0874. Ilmoittautuminen päättyy perjantaina 17. syyskuuta kello 15.00.

Retkelle otetaan mukaan max. 50 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Kuljetus lähtee Luontotalo Arkin edestä (os. Pohjoispuisto 7) kello 8.00. Auto pysähtyy tarvittaessa Ulvilan kirjaston pihassa kello 8.10. 

Retken yhteyshenkilö: Tapani Hänninen, p. 050 521 8362.

 

Sieniä ja sieniveitsi luonnossa