Päiväkoti Mesikämmenessä ollut altistumisia koronalle viime viikolla

Päiväkoti Mesikämmenessä on ollut altistumisia koronalle 8.-10.9. Altistuneita on Otsot-ryhmässä, ryhmän normaali koko on 22 lasta. Lisäksi altistuneita on aamuryhmässä, joka toimii klo 6.15-7.30.

Altistuneet asetetaan karanteeniin kymmeneksi vuorokaudeksi viimeisestä altistumisesta, karanteenia voidaan lyhentää kuudentena päivänä otetulla näytteellä edellyttäen, että kaikkien näyte on negatiivinen. Muussa tapauksessa tilanne arvioidaan uudelleen.

Päiväkoti ilmoittaa tilanteesta altistuneille ja perusturvan tartuntatautiyksiköstä pyritään olemaan yhteydessä altistuneiden huoltajiin lähipäivinä. Henkilökunnan tilanne kartoitetaan erikseen.
Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4-5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1-14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.

Jos sinulla on lieviäkin koronavirusinfektioon viittaavia oireita, tee oirearvio osoitteessa omaolo.fi tai soita Porin yhteistoiminta-alueen koronaneuvontapuhelimeen, puh. 02 623 4333 joka päivä klo 8-16, muina aikoina voi soittaa Satasairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan puh. 116 117. Puhelimessa tehdyn hoidon tarpeen arvion pohjalta sinut ohjataan tarvittaessa korona-näytteenottoon tai infektiovastaanotolle. Lisätietoja testaamisesta sekä koronaviruksesta löytyy osoitteesta http://www.pori.fi/korona

Huutomerkki