Perusturvan tartunnanjäljityksessä yhä raskasta ruuhkaa

Koronaviruksen vuoksi karanteeniin määrättyjen henkilöiden kuudennen päivän altistumisen jälkeisiä näytteitä ei olla viime päivinä pystytty ruuhkautumisesta johtuen kaikilta osin toteuttamaan perusturvan alueella. Tällä hetkellä niitä ei pystytä ottamaan ollenkaan, karanteenin mitta on 10 vuorokautta viimeisestä altistuksesta.

Mikäli karanteenissa oleva henkilö on käynyt kuudennen päivän testissä yksityisellä lääkäriasemalla, se ei vapauta karanteenista. Karanteenin kesto on kymmenen vuorokautta. Karanteenin voi päättää vain tartuntatautilääkäri.

Tiedotimme viime viikolla sisäisistä työntekijöiden siirroista perusturvassa ruuhkan purkamiseksi. Jo tehdyt järjestelyt jatkuvat tällä viikolla ja sen lisäksi lisää siirtoja tehdään ja perehdytyksen kautta ratkaisuja ruuhkan purkamiseen pyritään saamaan lähipäivinä. Tilanteen ennustetaan jatkuvan kuitenkin useiden päivien ajan.

Ensitiedon välittämisessä altistuneille käytetään tekstiviestiä. Tartunnanjäljittäjien henkilökohtaiseen yhteydenottoon pyritään niin pian kuin mahdollista.

 

Koronanäyte sairaanhoitajalla